Rahvan tanıtılacak

Rahvan tanıtılacak

Konya Rahvan Atları Binicilik, Yetiştiricilik, ve Yarıştırmacılık İhtisas Kulübü Derneği çalışmalarına devam ediyıor. Dernek geçtiğimiz yıl ilki yapılan Rahvan Atcılık Paneli'nin ikincisine cuma günü imza atacak.

Konya Rahvan Atları Binicilik, Yetiştiricilik, ve Yarıştırmacılık İhtisas Kulübü Derneği çalışmalarına devam ediyıor. Dernek geçtiğimiz yıl ilki yapılan Rahvan Atcılık Paneli'nin ikincisine cuma günü imza atacak.

“TÜM KONYA HALKI DAVETLİDİR”

Dernek Başkanı Ali Peksemerci açıklamlarına panel hakkında bilgi vererek başlarken, “Konya'daki rahvan atçılığını daha ileriye götürebilmek ve tanıtabilmek adına Konya Rahvan Atlı Spor Kulübü olarak çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu faaliyetler kapsamında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte bu sene 2. panelimizi düzenleyecveğiz. Panelimiz 27 Aralık Cuma günü saat 19:30'da Aziziye Kültür merkezi'nde yapılacaktır. Bu panelde Rahvan atının tanıtımı, geçmişten günümüze Rahvan  At, Konya'da Rahvan atçılık ve meram Belediyesi'nin Rahvan at meraklılarına kazandıracağı tesis tanıtılacaktır.” dedi.

“AMACIMIZ GELENEKSEL SPORLARI YAŞATMAK”

Dernek olarak amaçlarının gençleri bu spora adapte etmek olduğunu bçelirten Peksemerci, “Konya Rahvan Atları Spor Kulübü olarak ata sporumuz olan rahvan atı ve rahvan atçılığı Konya'da tanıtmayı ve duyurmayı kendimize görev edindik. Çünkü bu konuya şu hassasiyet ile bakıyoruz; günümüzde gençler hep kapalı ortamlarda, internet ve bilgisayar başında sağlıksızortamlarda vakitlerini geçiriyorlar. Oysa ata sporumuz olan ve açık havada yapılan rahvan atlı binicilik, cirit, güreş, okçalak gibi çsporlar günümüzde unutulmaya yüz tutmuştur. Bu sporları tekrar Konyalı vatandaşlarımıza hatırlatmak ve yeni gelen nesillere bu sporlara aşılamak bizim görevimizdir.” şeklinde konuştu.

“NİYETİMİZ KONYA'YI ZİRVEYE TAŞIMAK”

Basın açıklaması ardından soruları cevaplayan Peksemerci bundan sonraki hedeflerini ise şu sözlerle açıkladı, “Meram Belediyesi'nin katkıları ile ciddi bir tesise kavuşuyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılda Türkiye Şampiyonası'nı Konya'da yapmak istemiş ancak yeçtiştirememiştik. Bu hedefimizi bu sezon gerçekleşitirmek istiyoruz. Niyetimiz Konya'yı bu alanda zirvenin sahibi yapmak bu noktada çalışmalarımız devam ediyor.”

“RAHVAN ATI IRK ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Son olarak söz alan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Mehmet Altay ise rahvan atçılıkta ırk çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Altay, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan At Biniciliği As başkanlığı altında bir ırk tesciliyeti yapılmak isteniyordu. Bu çalışmalar başlama noktasına geldi. Rahvan atının Türk atı olduğunu kanıtlama çalışmaları başladı. Geçtiğimiz yıl Ankara Üniversite Veteriner Fakültesi tarafından da geçtiğimiz yıl rahvan atları genetiği noktasında bir çalışma yapılmıştı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.