Putin’in Danışmanı Peskov: Rusya Ateşkeste Taraf Değil

Putin’in Danışmanı Peskov: Rusya Ateşkeste Taraf Değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’da ateşkeste taraf olmadığını, sadece krizin çözümü için atılacak adımları müzakere ettiğini söyledi.Putin’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’da ateşkeste taraf olmadığını, sadece krizin çözümü için atılacak adımları müzakere ettiğini söyledi.

Putin’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile doğu Ukrayna’da ateşkes sağlanması konusunda anlaşma yapmadığını ifade eden Peskov, “Rusya çatışmanın tarafı değil. Ancak, onlar krizin çözüm yollarını ele aldı.” dedi.

Putin’in Moğolistan temasları çerçevesinde Rus basınına değerlendirmede bulunan Peskov, “Putin ve Poroşenko milis güçlerle Ukrayna ordusunda sağlanacak ateşkesin adımlarını görüştü. Rusya çatışmanın tarafı olmadığı için fiziki olarak da ateşkeste anlaşma sağlayamaz…” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Poroşenko’nun Putin’le yaptığı telefon görüşmesinin ardından kalıcı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.