Putin’in Balık Tutma Görüntülerinin Eski Olduğu İddialarını Kremlin Yalanladı

Putin’in Balık Tutma Görüntülerinin Eski Olduğu İddialarını Kremlin Yalanladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Tuva ve Hakasya cumhuriyetlerinde tatil yaptığı sırada 21 kilogram ağırlığında turna balığı tuttuğu ile ilgili görüntü ve fotoğrafların eski tarihli olduğu iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Tuva ve Hakasya cumhuriyetlerinde tatil yaptığı sırada 21 kilogram ağırlığında turna balığı tuttuğu ile ilgili görüntü ve fotoğrafların eski tarihli olduğu iddia edildi.

Putin’in Başbakan Dmitri Medvedev ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte yaptığı tatille ilgili görüntüler sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bir kısım bloggerlara göre görüntüler 2007 yılına ait, bazılarına göre ise tutulan balığın ağırlığının 21 kilogram gelmesi mümkün değil.

Görüntülerde Putin elinde kocaman bir turna balığı ve balığın başını öperken görülüyor. Putin’in yanında yerel bir avcı da var. Putin balığı tutarken “Bu bir ganimet!” ifadelerini kullanıyor.

Tanınan blogger ve gazeteci Andrey Malgin’e göre Putin’in gözlükleri, saati ve giysileri 2007’de Tuva bölgesinde Şoygu ve Monako Prensi Albert’le birlikte yaptıkları balık avı gezisindeki görüntüleri ile aynı. Malgin, Kremlin’in internet sayfasındaki başkanın programında Tuva’nın olmamasını, Şoygu’nun Acil Durum Bakanı olduğu dönemdeki gibi bakanlığa ait bir botun kullanılmasını ve Kremlin basın mensuplarının bile programı takip etmemesini iddialarına gerekçe gösteriyor.

İş adamı ve balıkçı Alfred Kokh ise Putin’in tuttuğu balığın ağırlığına itiraz ediyor. Kokh değerlendirmesinde, “Söylendiği gibi Putin’in tuttuğu balığın boyu ve görüntüsü dikkate alındığında en fazla 10-11 kilogram. 21 kilogram olması mümkün değil.” eleştirisi getirdi.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Malgin ve Kokh’un iddialarını yalanladı. Putin’in giysilerinin yeni olduğunu, taktığı kol saatinin 2007’dekine benzer olduğunu kaydeden Peskov, balığın tartıdaki ağırlığını bizzat gördüğünü de söyledi.

Sosyal medyada Putin’in 21 kilogram balık tuttuğunun gerçek dışı olduğu iddialarının yaygınlaşmasında seçim öncesi tarihi eser bulmak için Ağustos 2011’de yapılan dalışın etkili olduğu belirtiliyor. Azov Denizi’ne dalan Putin 2 metre derinlikten tarihi eser çıkarmıştı. Eleştirilerin artması üzerine, Putin’in tarihi eserleri bulması için önceden yerleştirildiği kabul edilmişti.

Kimi uzmanlara göre ise Putin, 60 yaşını bulmasına rağmen güçlü lider olduğunu ve ülkeyi ileriye taşıma performansından herhangi bir kayıp yaşamadığını kamuoyuna göstermek istiyor. Putin için hazırlanan şovun temelinde ise ufukta görülmeye başlayan 2018 seçimleri var. Rus lider dördüncü dönem için anayasal hakkını kullanmaya niyetli.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.