PTT 178 yaşında

PTT 178 yaşında

PTT’nin 178. kuruluş yıldönümü Konya’da organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. PTT Alaaddin Başmüdürlüğüne işlem yaptırmak için gelen 178. müşteriye ise günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyeler verildi

1840 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde hizmet veren Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'nın 178. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konya PTT Başmüdürü Akın Akıncı ve Başmüdür Yardımcıları, düzenlenen basın toplantısı ile yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Başmüdür Akıncı, "Sorumluluk sahamızda otomasyona açık 29 merkez, 74 şube ve 67 acente olmak üzere; toplam 170 iş yerinde 896 çalışanımız ve 83 adet PTTmatik ile hizmet veriyoruz" dedi.

178 YILLIK BÜYÜK BİR TECRÜBE

"Hizmet sunduğu alanlarda yeni ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilmek adına bir çok projeyi başlatan PTT A.Ş yaygın hizmet ağı ve geniş araç filosuyla halkımıza sunulan hizmet kalitesini yükseltmek adına her geçen gün kendini yeniliyor" diyen Akıncı, daha sonra şunları kaydetti: "Gelişen teknolojiye paralel olarak hizmetlerimizin kalitesini, dolayısıyla müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik eğitimli personel ve teknoloji ile desteklenmiş çalışmalarını sürdürmektedir. Bu zamana kadar verdiğimiz hizmetler ve yaptığımız projeler, bundan sonra yapacaklarımızın habercisidir. Tüm dünyada haberleşme ve iletişim alanında yaşanmakta olan baş döndürücü gelişmeleri aynı anda takip ederek uygulamaya koymayı hedefleyen bir kurum olarak 'Evrensel Posta Hizmeti sunma sorumluluğu' ve 178 yıllık tecrübenin verdiği güvenle hep birlikte kuruluşumuzu daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız."

YÜZDE 25-70 ARASINDA İNDİRİM

Enflasyon ile mücadele kapsamında PTT'nin yüzde 10'un çok üzerinde bir indirime gittiğini söyleyen Akıncı, "İndirimlerimiz yüzde 25'ten başlıyor, yüzde 70'lere kadar çıkıyor. Her durumda devletimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu. Yeni hizmetleri ile ilgili de bilgiler veren Akıncı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Para posta, kargo, kurye, PTTCEL, Hızlı tebligat, kayıtlı elektronik posta, E-PTTAVM, Hızlı Geçiş Sistemi, PTTkitap, kişisel pul, mobil havale yeni hizmetlerimizden sadece bir kısmı. Bu hizmetlerimizin hepsi, vatandaşlarımızın rahat ve kolay hizmet alabilme adına faaliyete geçmiştir."

Toplantı sonrası Telgrafçı Ahmet Hamdi Martonaltı’nın Konya Musalla mezarlığında bulunan kabri ziyaret edildi. Burada yapılan etkinlikte ilk önce mezara çiçek konuldu ve ardından dua yapılarak program sona erdi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.