Proje hırsızlığı yapıyorlar!

Proje hırsızlığı yapıyorlar!

Sahte iç mimarların hem kendilerini hem de vatandaşları fazlası ile mağdur ettiklerine dikkat çeken İç Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı İsmail Malçok, “Sahtekârlar, iç mimarların projelerini çalıp, kendi çalışmasıymış gibi millete okutmaya çalışıyor”

Her meslekte olduğu gibi İç mimarlıkta da  sahte meslek erbabları türüyor. Diplomalı ve belgeli iç mimarlar, merdiven altı iş yapan ve yasalara aykırı hareket ederek, kendisini “İç mimar” olarak nitelendirenlerden duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Konya'da da sahte iç mimarların sayısında artış görülüyor. Sahte iç mimarlar; daha önce yapılmış çalışmaları, görselleri, tasarımları ve projeleri alarak ve bunları kendi emeğiymiş gibi göstererek piyasada reklamını yapmaya ve pazarlamaya çalışıyor. İç mimarlar ise “Hakkımızı gasp ediyorlar. Yetkilileri, daha fazla denetime davet ediyoruz” diyor.

3-3ismail-malcok.jpg

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALIYORUZ

Son dönemlerde artan ve kendini iç mimar gibi tanıtan sahte iç mimarlar konusunda vatandaşlardan, diplomalı ve belgeli iç mimarlardan fazlası ile tepki aldığını dile getiren TMMOB. İç mimarlar Odası Konya Şube Başkanı İsmail Malçok, vatandaşları bilinçli olmaları konusunda özellikle uyardı. Özellikle sosyal medyada sahte görseller, çalıntı projeler  ve tasarımlar ile müşterileri yanlış yönlendiren şahısların, iç mimarlık mesleğine verdikleri zararlara da değinen Başkan Malçok, “Bu şahıslar tarafından haklarımız gasp ediliyor. Vatandaşlarımız ise büyük mağduriyetler yaşıyor. T.M.M.O.B. İç mimarlar Odası, 1976 yılından bu yana aktif çalışan devlet statüsünde bir sivil toplum kuruluşudur ve ülke genelinde 60 binden fazla iç mimarlık mezunu bulunmaktadır. Bu orana bir de sahte iç mimarlar eklenince bizim sorunumuz kronikleşerek, iyice derinleşmekte ve çare bulunamaz hale gelmektedir” dedi.
 
ODAYA KAYITLI OLMASINA DİKKAT EDİN!

Şimdiye kadar İç Mimarlar Odasına üye olmamış iç mimarlar için af sürecinde olduklarını belirten Başkan İsmail Malçok daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her iç mimarın ünvanını alabilmesi için İç mimarlar Odasına kayıt olması gerekir.  Vatandaşlarımızın ise kendini iç mimar olarak tanıtan kişileri, İç mimarlar Odasından, temsilciliklerimizden ve iç mimarlar odası resmi sayfasından isim ve soyisim bilgisi ile sorgulaması gerekmektedir. Tüm mesleklaşlarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına mesleğimizi kötüye kullananları ve sahte iç mimarları odamıza ve temsilciliklerimizi şikayet etmeye, mağdur olmamaları adına temkinli olmaya davet ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.