Prof.Dr.İbrahim Dülger vefat etti

Prof.Dr.İbrahim Dülger vefat etti

Ülkücü camianın yakından tanıdığı ceza hukukçusu Prof.Dr. İbrahim Dülger vefat etti.

Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, Türkiye'nin sayılı ceza hukukçularından aynı zamanda milliyetçi camianın sevilen isimlerinden Prof. Dr. İbrahim Dülger, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Dülger'in vefatı, sevenlerini üzdü. 1964 doğumlu olan Dülger, renkli kimliğiyle tanınıyordu. Dülger, bir dönem seslendirdiği ve klibini çektiği "Ha Ha" şarkısıyla Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Milli konulardaki hassasiyeti ve çalışmalarıyla da bilinen Dülger, öğrencileri tarafından da çok sevilen bir akademisyendi. Dülger'in geçirdiği kalp krizi sonrasında kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Dülger, Uşak Yücetepe Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Şeker Evler Mezarlığı'na defnedilecek. Merhaba Gazetesi olarak merhum İbrahim Dülger hocaya Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

2000'Lİ YILLARDA MÜZİK ALBÜMÜ ÇIKARDI

Dülger, kopuz çalmayı bilen bir hukukçu olma özelliğini de taşıyordu. 2000' li yılların başında Dülger, bir müzik albümü çıkartmıştı. Albümünde Türki Cumhuriyetlerin yöresel ezgilerini dönemin pop tarzına uyarlamıştı. Öğrencileri ise Prof. Dr. Dülger hakkında şunları ifade etmişti: “Kendisi çok iyi bir adamdır. Odasına giren herkese çay söyler mutlaka. Bu öğrencilerin siyasi ideolojisi ne olursa olsun hepsi ile yakından ilgilenirdi.”

TÜRK KÜLTÜRÜ HİZMET ÖDÜLÜ ALDI

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Dülger, 1964 doğumludur. Dülger'in çok sayıda yayımlamış olduğu kitap bulunmaktadır. Türkiye Barolar Birliği Delegesi, Konya Barosu Üyesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği ve Türk Hukuk Enstitüsü Üyeliği yapmıştır. 2016 yılında Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum