Priştine'de Uluslararası Balkan Çocuk Festivali Düzenlendi

Priştine'de Uluslararası Balkan Çocuk Festivali Düzenlendi

Kosova'ın başkenti Priştine'de, Dünya Çocuk Günü nedeniyle çocuk festivali düzenlendi. Zahir Pajaziti Meydanı'nda yapılan festivale Balkan ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri katıldı. Üç gün sürecek olan festivalde çeşitli sanatsal...

Kosova'ın başkenti Priştine'de, Dünya Çocuk Günü nedeniyle çocuk festivali düzenlendi. Zahir Pajaziti Meydanı'nda yapılan festivale Balkan ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri katıldı. Üç gün sürecek olan festivalde çeşitli sanatsal ve eğlenceli aktiviteler sunulacak.

Festivale katılan Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu görevlisi Esin Günay, Kosova halkına Türkiye'den sıcak sevgiler getirdiklerini söyledi.

Etkinliğe İzmir'den katılan Sıla Çetinkaya, "Kosova'ya geldiğim için çok mutluyum. Buraların havvası ve insanları çok iyi. Birazdan gösteri yapacağız" dedi.

Festivalda Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler ve çok sayıda Kosovalılar katıldı. Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, "Türkiye'den geliyoruz. Priştine belediyesinin misafir olarak bulunmaktayiz. Burada 3 gün boyunca gerçekleştirilen bu güzel festivalı katılmak üzere geldik." ifadelerini kullandı.

Çocuklar festival ardından Kosova'nın şehirlerini gezecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.