"Popülizm yaparak ülke yönetilmez"

"Popülizm yaparak ülke yönetilmez"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Ülkeyi yönetenler popülizm sevdasından vazgeçmiyorlar, şekilci bir şekilde hareket etmeye ediyorlar bakkal mantığı ile ülke yönetmeye çalışıyorlar” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Divan Toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Saadet Parti İl Teşkilatı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan,  Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Programda konuşan Mesut Doğan, “İnsanlar bugün ciddi ekonomik bunalımlar içinde. İnsanlar bugün bankalara muhtaç durumda. Gençlerimiz ülke dışına gitmek istiyorlar” dedi. 

“GENÇLERİMİZ YURTDIŞINDA YAŞAMAK İSTİYOR”

“Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz sadece ülke olarak değil dünya olarak da çok zorlu, çok yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz” diyen Mesut Doğan, şunları söyledi: “Artık insanların yarına dair umutları kalmadı. İnsanlar büyük bir bunalımın içerisine girdi. Son dönemde gündemimizde Afganistan meselesi var Afganistan’da insanlar adeta intihar edercesine ülkelerinden kaçmaya çalışıyor. Bunu günlerdir televizyonlarda, sosyal medyalarda izliyoruz. Kendi ülkemize baktığımızda durum ve şartlar aynı olmasa da ülkemizden insanlarda kaçmak istiyorlar. Bir araştırma firması üniversitenin biriyle ortak bir çalışma ortaya koydular 18-24 yaş arası gençlerimize bir anket düzenlediler bu anketten Çıkan sonuçları bir rapor halinde kamuoyuyla paylaştılar. Bu ankette dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var. Ankette gençlerimize şöyle bir soru soruluyor “ Bir imkân olsa yurtdışında okumak ya da çalışmak ister misiniz?” Gençlerimizin yüzde 74.6’sı evet ülke dışında bir yerde çalışmak ya da okumak isteriz diyor.  Hemen ardından çok daha vahim olan ikinci bir soru soruluyor. “Geri dönmemek şartıyla başka bir ülkede çalışmak ya da okumak ister misiniz?” İki rakama dikkat etmenizi istiyorum gençlerimizin yüzde 64’ü evet geri dönmemek üzere başka bir ülkede çalışmak ya da okumak isterim diyor. Vicdan sahibi olan, sorumluluk sahibi olan, toplumun kendisine vermiş olduğu ödevleri yerine getirme mesuliyetini üzerinde taşıyan bir iktidar bu raporu inceleyip bunun üzerine çalışma başlatır. Ancak bu durum kimsenin umurunda değil iktidar sahiplerini bu konun çözümünü aramak, gençlerinin sorunun ne olduğunu sormak yerine başka meseleler üzerinde duruyor.” 

1-001.jpg

“AK PARTİ UZATMALARI OYNUYOR” 

Gelecek seçimleri de değerlendiren Doğan, şunları ifade etti: “Ak Parti geldiğimiz son süreçte artık uzatmaları oynuyor. Her geçen gün hatalar üzerine hatalar yapmaya başladılar. Geldiğimiz bu süreç bize gösteriyor ki artık Ak Parti bu maçın sonunu göremez sonunu göremeyeceği gibi galip ayrılması da mümkün gözükmüyor. Ak Parti kurulduğu bugünden itibaren hiçbir zaman kendine ait bir planı ortaya koyamadı çünkü kendine ait bir planı yoktu. Eğitimde bir planı yoktu, sağlıkta bir planı yoktu, dış politikada bir planı yoktu ve her alanda başkasının kurduğu oyuna dâhil oldu ve bu oyunda her zaman kaybeden tarafta yer aldı ve bu kaybetmenin bedelini de millete ödeten Bir dönem yaşadık. Ekonomide kendi planını kuramadı, geldiğimiz noktada 45 milyon insanın bankalara borcu var. Dış politikada kendi planını kuramadı bugün Irak’la Suriye’yle sorunlarımız var. Eğitimde kendi planını bulamadı olan sisteme ayak uydurmaya çalışan gençlerimize ve Bakanlara oldu geldiğimiz süreçte sekizinci bakan görevine başladı.”

 “SAADET PARTİSİ İKTİDARIN EN GÜÇLÜ PARÇASI OLACAK”

Saadet Partisi’nin iktidarın en güçlü adayı olduğunu belirten Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Saadet Partisi inşallah iktidarın en güçlü parçası olacak ve Türkiye’nin normalleşmesine katkı sağlayacak. Çünkü biz bu ülkede yaşayan tüm insanların arasında köprüyüz. Bu köprünün yıkılmasına asla müsaade etmeyiz. Biz Türkiye’de muhataplarımızı asla kategoriye ayırmayız. Birileri iktidarda bir gün daha fazla durmak için insanları kutuplaştırıyorlar ya, ülkeye bundan daha büyük kötülük yapamazlar.”

“BAKKAL MANTIĞIYLA ÜLKE YÖNETİLEMEZ”

Mesut Doğan, “İktidar sahipleri belediyecilikten kalma alışkanlıklarıyla hareket ediyorlar. Popülizm sevdasından vazgeçmiyorlar şekilci bir şekilde hareket etmeye ediyorlar bakkal mantığı ile ülke yönetmeye çalışıyorlar. Artık Türkiye’de hiçbir meseleyi oturup da konuşamaz hale geldik. Bugün Türkiye’de yaşanan bir olaya eğer iktidarın baktığı yerden bakarsanız vatan sevdalısı oluyorsunuz. Yok, eğer iktidarın karşısından bakarsanız vatan haini oluyorsunuz. Toplumda devlet ile hükümet arasındaki farkı öldürdüler. Saadet Partisi olarak bu ayrımı iyi biliyoruz ve iktidarın yanlışlarını her fırsatta ifade ediyoruz”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.