Polisin Vurduğu Gurbetçi Hayatını Kaybetti

Polisin Vurduğu Gurbetçi Hayatını Kaybetti

Danimarka’nın Slagelse şehrinde önceki gün sabaha karşı polis tarafından vurulan Türkiye kökenli gurbetçi Muammer Arslan hayatını kaybetti.

Danimarka’nın Slagelse şehrinde önceki gün sabaha karşı polis tarafından vurulan Türkiye kökenli gurbetçi Muammer Arslan hayatını kaybetti. 48 yaşında olduğu öğrenilen Arslan'ın polis tarafından neden ölüme sebebiyet verebilecek bir şekilde vurulduğu netlik kazanmazken Danimarka medyasında çıkan haberler gurbetçinin sarhoş olduğu polisin ihtarlarına uymadığı yönünde. Bununla birlikte olay göçmenlerin polise olan güvenini sarsacağa benziyor.

Slagelse’de yaşayan ve adını vermek istemeyen Türkiye kökenli bir gurbetçi, ‘‘Danimarka’da polis sarhoş olan ve ihtarlara uymayan herkesi öldürecekse yakında burada insan kalmaz.’’ derken bir diğeri ‘‘Polisin bir kişiyi etkisiz hale getirmek için kullanabileceği birçok farklı yöntem olmalı. Bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı.’’ dedi.

Bu arada olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi. Polisin olaya dahil olması nedeniyle soruşturmanın bağımsız olarak çalışan savcılar tarafından yürütüleceği belirtildi.

İstatistikler, son 10 yılda Danimarka’da 11 kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü gösteriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.