Polis Hakları Savunucuları Derneği'nden Tanal'a Teşekkür Plaketi

Polis Hakları Savunucuları Derneği'nden Tanal'a Teşekkür Plaketi

Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal'ı Mecliste ziyaret etti. Başkan Çakmak, polislere verdiği destekten dolayı Tanal'a plaket verdi....

Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal'ı Mecliste ziyaret etti. Başkan Çakmak, polislere verdiği destekten dolayı Tanal'a plaket verdi.

Çakmak, "17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapan polislere yönelik hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara karşı göstermiş olduğunuz hukuki tavrınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Binlerce polisimiz ile gözü yaşlı annemizin selamını getirdik. Yapılan bu hukuksuzluklara karşı vermiş olduğunuz hukuki mücadelenizden dolayı ayrıca bütün Emniyet Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Bütün camiaya teşekkürlerini sunan Mahmut Tanal ise annelerin ellerinden öptüğünü ifade etti. Mazlumun kimliğinin, mesleğinin, cinsiyetinin, dininin sorulmayacağını vurgulayan Tanal, "Nerde bir hukuka aykırılık varsa, nerde bir adaletsizlik varsa, nerde bir adil yargılamayı ihlal eden bir durum varsa, nerde bir mazlum varsa onların yanında yaşamım boyunca bugüne kadar yer aldım. Bundan sonra da yer almaya devam edeceğim. Benim amaç ve temennim bu düşüncenin, bu haksızlıklara karşı, mazlumların yanında durabilecek olan, adil yargılama isteyen bireylerin, insanların çoğalması ve destek vermesini istihram ediyorum. Sizlere çok çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çakmak da "İyi ki varsınız." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Tanal, "Tüm arkadaşlara selam ve saygılarımı iletiyorum. Tüm camiaya saygılarımı iletiyorum. Bugüne kadar en fazla polislerden darbe yiyen milletvekili benim. En fazla biber gazı, toma ve kafası kırılan ama eğer onlar bir haksızlığa maruz kalırsa bilsinler ki onların hakkını, hukukunu yine Mahmut Tanal olarak savunacağım. Ve bugüne kadar savundum, savunmaya da devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Çok anlamlı bir anı olduğunun altını çizen Tanal, bunun kendisini çalışmalarında daha fazla duygulandırdığı için çalışma duygusunu kamçılamış olacağını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.