"Pkk, Türkiye'de Savaştırmak Üzere Almanya'dan Gençleri Toplamaya Devam Ediyor"

"Pkk, Türkiye'de Savaştırmak Üzere Almanya'dan Gençleri Toplamaya Devam Ediyor"

Almanya'da açıklanan 2013 yılı istihbarat raporunda terör örgütü PKK tehlikesinin devam ettiğinin altı çizilerek, AKP hükümeti ile başlatılan barış sürecinin ise “kırılganlığına” dikkat çekildi. “Türkiye'de başlatılan barış...

Almanya'da açıklanan 2013 yılı istihbarat raporunda terör örgütü PKK tehlikesinin devam ettiğinin altı çizilerek, AKP hükümeti ile başlatılan barış sürecinin ise “kırılganlığına” dikkat çekildi.

“Türkiye'de başlatılan barış sürecine rağmen PKK'nın Türkiye'deki silahlı mücadelesi için Almanya'dan asker toplamaya devam ettiğinin” belirtildiği Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı raporunda dikkat çeken detaylar yer aldı. “Suriye'deki PYD örgütünün PKK'nın uzantısı olduğu, PKK'nın taktiksel olarak PYD üzerinden KONGRA GEL örgütü kamuflajı ile askeri mücadeleye devam ettiği ve Almanya'da aktif olan YEK-KOM derneği üzerinden devam ettirdiği siyasilerle görüşmelerdeki ana hedefinin ise örgüt yasağını kaldırtmak olduğunun” kaydedildiği raporda, PKK'nın ayrıca Almanya'yı 4'e bölerek SAHA ismiyle 29 bölgeye ayırarak yapılandığına da dikkat çekildi.

Almanya'da 13 bin militanının bulunduğu kaydedilen PKK'nın “siyasi gündeminin en başında örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması olduğunun” altı çizilerek, “PKK'nın militanlarını her an mobilize etmeye hazır bir örgüt olduğu ve Türkiye'de başlatılan barış sürecinin kırılganlığının ise halen Türkiye'de savaştırılmak üzere Almanya'dan toplanmaya devam edilen gençlerin varlığından anlaşıldığı” belirtildi. Örgütün Avrupa'da yasaklanan ERNK isimli silahlı kolunun CDK (“Avrupa Demokratik Kürt Toplumu”) ismiyle varlığını sürdürmeye devam ettiği de kaydedildi.

“PKK'NIN PARALEL ÖRGÜTÜ ALMANYA'YI 4'E BÖLDÜ”

27-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında İsviçre'de toplanan CDK örgütünün düzenlediği 10'uncu “genel kurul” toplantısına yaklaşık 200 delegenin katıldığı bilgisinin verildiği istihbarat raporunda, PKK'nın bu örgüt üzerinden Almanya'yı “kuzey, orta, güney 1 ve 2” olarak SAHA ismiyle 4'e böldüğü, bunların ise 29 bölgeye ayrıldığı detayı verildi. Diğer taraftan, DHKP-C örgütünün de “özellikle tehlikeli” kategorisinde değerlendirildiğinin ifade edildiği aynı raporda, Almanya'da uzun yıllar aktif siyasi çalışmalarda bulunan bir canlı bomba teröristin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlediği hatırlatılarak, bu örgütün özellikle 2012 yılından itibaren silahlı mücadele adıyla terör eylemleriyle büyük tehlike oluşturduğu anlatıldı.

DHKP-C'nin Almanya'da “Anadolu Federasyonu” adı altında faaliyetlerine devam ettiği ve örgütün 650 militanının ülkede yaşadığının da altı çizildi. Terör örgütü “DHKP-C'nin başlıca taktiğinin ırkçılık karşıtı kampanyalarla devlete saldırarak göçmenlerden destek almaya çalışmak” olduğu bilgisi de dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.