Piyasa Değeri 369 Bin Tl Olan Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi

Piyasa Değeri 369 Bin Tl Olan Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi

Erzincan'da atık yağ taşıma tankerinde özel bölmelerde saklanmış piyasa değeri 369 bin TL olan 61 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne...

Erzincan'da atık yağ taşıma tankerinde özel bölmelerde saklanmış piyasa değeri 369 bin TL olan 61 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Erzincan-Erzurum karayolu üzerindeki arama noktasında şüphelendikleri bir tankeri durdurdu. Sürücülüğünü 41 yaşındaki C.Ö’nün yaptığı 27 plakalı atık yağ taşıma tankerinde yapılan aramada, tankın içerisine özel bölmelerin yapıldığı ve üstten bölmelerin yağ kovaları ile saklandığı ortaya çıktı. Polis ekiplerince yapılan aramalarda özel bölmelere gizlenmiş 61 bin 500 paket kaçak sigara ele geçti. Yakalanan sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 369 bin lira olduğu, önlenen vergi kaybının ise ise yaklaşık 304 bin lira olduğu ifade edildi.

Operasyon sonrası sigaralara el konulurken, sürücü C.Ö. hakkında " 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet" suçundan yasal işlem başlatıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.