‘Pırlanta’lar Kocaeli’de parladı

‘Pırlanta’lar Kocaeli’de parladı

Kocaeli- Gölcükte yapılan Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında Can pırlanta isimli adıyla İthal B grubunda Türkiye Birinciliğini elde eden İş adamı ve At sahibi Muammer Pırlanta, 60 yaşında elde ettiği başarının gururunu yaşıyor

Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında İthal “B” grubunda sahibi olduğu Canpırlanta isimli at ile Türkiye şampiyonluğunu elde eden İş adamı Muammer Pırlanta, 60 yaşında elde ettiği şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyor. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin işbirliği ile bu yıl 5. ncisi düzenlenen Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz 2 Ağustos 2009 Pazar günü Kocaeli-Gölcük 17 Ağustos Rahvan At Yarışları koşu pistinde yapılırken, 60 yaşında olan Konyalı iş adamı ve At sahibi Muammer pırlanta, jokeyliğini yaptığı Canpırlanta isimli atıyla Rahvan At yarışları İthal “B” grubunda tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi olmasının mutluluğunu yaşıyor. Konyalı İş adamı ve At sahibi olan Muammer Pırlanta, 2000 yılında paşa isimli atı alarak bu spor branşına giriş yaparken, şu an Canpırlanta, Kadir, Tumbul Şefik ve Timur isimli atlara sahip.
Sahibi olduğu atlarında Jokeyliğini yapan İşadamı ve At sahibi Muammer Pırlanta bu yıl yapılan Rahvan At yarışlarında Canpırlanta isimli at ile Kocaeli Gölcük’de yapılan yarışlarda Türkiye Birinciliğini, Beyşehir 6.Göl Festivalinde ikincilik Kuşadası’nda yapılan yarışlarda birincilik, Kütahya Hacı kebir’de yapılan yarışlarda birincilik elde etti. İşadamı ve At sahibi Muammer Pırlanta, şampiyonluk için şunları söyledi. “Yakın arkadaşım Mustafa Küçükmeral’ın teşviki ile bu branşa ilgi duymaya başladım. Ondan sonra gelişmeler tüm hızıyla devam etti. Şimdi ise Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında Canpırlanta isimli atım ile birlikte tüm rakiplerimizi geride bırakarak Türkiye şampiyonu olmamızın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. 60 yaşında elde ettiğim bu başarı beni en mutlu günlerimden biri oldu.”dedi. İşadamı ve At sahibi Muammer Pırlanta’nın Canpırlanta isimli atı ile Türkiye şampiyonasında birinci olması, azmin zaferi olarak gösteriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.