Peskov, Putin’in Özel Hayatına Saygı Duyulmasını İstedi

Peskov, Putin’in Özel Hayatına Saygı Duyulmasını İstedi

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hafta sonunda eski jimnastikçi Alina Kabayeva ile nikah kıydığı yönünde çıkan dedikodu haberlerini sert bir dille eleştirdi.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hafta sonunda eski jimnastikçi Alina Kabayeva ile nikah kıydığı yönünde çıkan dedikodu haberlerini sert bir dille eleştirdi. Basında çıkan haberlerde eski eşi Lyudmila’dan boşanan Putin’in gözlerden uzak bir manastırda kilise töreni ile evlendiği iddia edilmişti.

İzvestia gazetesine konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Peskov, “Putin’in özel yaşamına çok az zamanı kalıyor. Bizler seçim olduğunda Putin’e başkan olması için oy verdik. Sonuçta onun nasıl bir başkan olduğuna bakmamız gerekir. Nasıl bir adam olduğu, eşinin olup olmadığı gibi konuları kendisine bırakalım ve karışmayalım…” çağrısında bulundu.

Peskov, “O herkese kendi özel hayatı ile ilgili konuşmak zorunda değil. Samimi olarak ifade edebilirim ki, ben de kendisinin özel yaşamı ile ilgili soruları cevaplarken zorluk çekiyorum. O çok sıkı çalışıyor, özel yaşamına nasıl zaman bulabiliyor bilmiyorum.” dedi.

Pazar günü Twitter’den paylaşılan ve Putin’in Haziran’da eski eşi Lyudmila’dan boşanmasının ardından Rusya’nın Novgorod kentinde Iverski Manastırı’nda gizlice nikah kıydığı haberlerini değerlendiren Peskov, “Pazar günü çok yoğun telefon aldım. Bana biraz komik geldi iddialar. Çünkü Putin bahsedilen zamanda Soçi’de idi.” bilgisini verdi. Peskov’a göre iddiaların söylentiden farkı yok.

Suriye krizinde savaş alternatifini ortadan kaldırdığı gerekçesi ile Putin’in Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi ile ilgili iddialara cevap veren Peskov, kimin Putin’i aday gösterdiği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Peskov, Rus liderin tüm Ortadoğu ve bölgede istikrarın sağlanması için büyük çaba ortaya koyduğunu, doğru diplomatik adımlar atarak negatif sonuçları olacak bir başka savaştan bölgeyi uzak tuttuğunu savundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.