Perakendecilerden krizde birlik çağrısı

Perakendecilerden krizde birlik çağrısı

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (PERDER) Konya Şubesi, düzenlediği Hoşgörü Buluşması ile Türkiye genelindeki perakendecileri Konyada buluşturdu.

PERDER Konya Şube Başkanı Ali Kaya, 736. Şeb-i Aruz törenlerinde perakende sektörünün öncüsü olan firmaların temsilcilerini Konya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Ekonomik ve politik sıkıntıların her geçen gün arttığına dikkat çeken PERDER Konya Şube Başkanı Ali Kaya, her zamankinden daha çok hoşgörüye, sevgiye ve saygıya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Perakende sektörünün çalkantılı bir dönemden geçtiğini anlatan Ali Kaya, “Uzun soluklu düşünmeyip günlük kaygılarla hareket edersen bundan hem sektörümüz hem de tüketiciler zarar görecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde hoşgörü içerisinde birbirimizin kazancında gözümüz olmadan ve uzun vadeli programlar yarak projelerle ayakta kalmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (PERDER) Genel Başkanı Şeref Güngör de Mevlana diyarı Konya’da bulunmaktan büyük onur duyduklarını belirtti. Kısa bir süre önce kurulan Konya PERDER’in hayırlı olmasını dileyen Şeref Güngör, “Bu yıl oldukça zor geçti. Krize rağmen perakendecilik büyüdü. Bu büyümede perakendecilerin birlikte çalışmasının büyük katkısı oldu. Buradan da anlaşılabileceği üzerine birlikte çalışarak, ülkemizin kaynaklarını iyi bir şekilde kullanarak başarıya ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.
Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, 200 bin KOBİ’nin 35 bininin Konya’da olduğuna dikkat çekerek, Konya’nın bir sanayi şehri olduğunu vurguladı. Yıllık 1,5 milyar dolar ihracat ile ticarette de önemli bir üs olan Konya’nın eğitim alanında da kendisini gösterdiğini dile getiren Haydaroğlu, bütün bu unsurların Konya’nın perakendeciler için bir potansiyel olmasını sağladığını bildirdi.
Programda konuşan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise TSE’nin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin, dünyanın 17. Avrupa’nın ise 9. büyük ülkesi olduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, üretime ve standartların yükselmesine katkı sağlayan sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.
Son olarak Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran’ın yaptığı konuşmanın ardından PERDER Konya Şube Başkanı Ali Kaya protokol üyelerine plaket takdim etti.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.