Pehlivanların sırtı yere gelmedi

Pehlivanların sırtı yere gelmedi

Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 13-14 yaş okullar arası güreş il şampiyonası 18-19 Ocak tarihlerin de Meram Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonunda yapıld

30’a yakın okulun iştirak ettiği müsabakalar ilk gün grekoromen stilde 92 sporcu iştirak ederken, İkinci gün serbest stilde 84 öğrenci yarışmalara katıldı. Sıkletlerinde birinci olan öğrenciler şubat ayı içinde Konya dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edecek. Müsabakaların başından sonuna kadar kıran kırana geçen güreşler seyredenlere heyecanlı anlar yaşatırken gruplarda ve Türkiye Şampiyonalarında iyi sonuçların çıkacağı sinyalleri verildi. Selçuklu Belediyespor güreş takımından 6 sporcunun grekoromen stilde birinci olması ve 1 sporcunun da serbest stilde birinci olması Selçuklu da güreşe verilen desteklerin karşılığı olarak yorumlandı.
Selçuklu Belediyespor Kulübü antrenörü Yavuz Özkış “Yapılan bu faaliyetin okullar arası olması dolayısı ile daha çok sporcularımızın okullarını ilgilendiren bir konu. Ancak biz sporcumuzun hem kulüp hem okul durumunu yakından takip ediyoruz. Okul idaresi ve beden eğitimi öğretmenleriyle sürekli irtibat halindeyiz. Sporcularımızın Konya müsabakasında üstün başarı göstermesi verilen emeklerin boşa gitmediğinin göstergesidir” dedi.
Çalışmalarını büyük turnuvalar yönünde yaptıklarını vurgulayan Özkış: “Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak 8 sporcu ile katıldığımız il seçmelerinde 7 sporcumuz şampiyonluğu göğüslerken bir sporcumuz ise ikincilik elde etti. Bu yıl hem okullar arası müsabakalarda hemde kulüpler arası müsabakalarda çok sayıda madalya alacağımızı umut ediyorum” şeklinde konuştu.
Sporcuların aldığı dereceler ise şöyle: 35 kg Ahmet Altan 1. Mimar Sinan İÖO, 38 kg Mahmut Mınık 2. Şükriye Onsun İÖO, 42 kg Cihat Liman 1. Zeliha ve Lütfi İÖO, 47 kg Mustafa Aygümüş 1. (Serbest Stil ) Zeliha ve Lütfi İÖO, 47 kg Alper Erduran 1. Toki İÖO, 53 kg Ahmet Özkış 1. Mimar Sinan İÖO, 66 kg Alpaslan Akdoğan 1. Selçuklu Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi, 73 kg Himmet Akşit 1. Cumhuriyet Ahmet Haşhaş İÖO.
SPOR SERVİSİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.