Pazarda Ramazan ateşi söndü

Pazarda Ramazan ateşi söndü

Ramazanda el yakan kavun karpuz fiyatları düştü. Ramazan ayında 1 kilogram karpuzun fiyatı 1 TLye kadar yükselirken Ramazan Bayramından sonra düşüşe geçti

Ramazanda el yakan kavun karpuz fiyatları düştü. Ramazan ayında 1 kilogram karpuzun fiyatı 1 TL’ye kadar yükselirken Ramazan Bayramı’ndan sonra düşüşe geçti.

 

Muhacir pazarında esnaflık yapan Ahmet Selvi kavun karpuzu alan olmadığını belirtti. Ahmet Selvi, “Kavun karpuz tarlada kalıyor. Alan satan yok. Bayramdan önce tarlada alıcı bulan karpuz üreticinin elinde kalabilir. Pazarda karpuzu 25 kuruşa satıyoruz. Fazla alan olursa bir çuval karpuzu 10 TL’ye satıyoruz. Çuvalla alırlarsa kilogramı 10 kuruşa geliyor. Çuvala kaç kilo doldurabilirse doldursun. Taşıyabildiği kadar koysun çuvala götürsün” dedi.

Bayram öncesine göre satışlarda azalma olduğunu da belirten Ahmet Selvi, “Bayramdan önce satışlar daha iyiydi. Şu anda satışlarda gözle görülür bir düşüş var. Ramazanda işlerimiz daha iyiydi.  Fiyatlar Ramazan ayına göre daha ucuz olmasına rağmen işlerimiz durgunlaştı. Durgunlaşmada insanların memleketlerinde olmasının da etkisi var. Vatandaşlar memleketlerinden yavaş yavaş dönmeye başladı. Memleketlerinden herkesin dönmesi ile bizim işlerimizin de açılmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Ahmet Selvi pazardaki meyve sebze fiyatları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Armut 1,5 TL, erik 1 TL, çekirdeksiz üzüm 1,5 TL, çekirdekli üzüm 2 TL, Şeftali 1 – 1,5 TL,  1 kilogram limon 1,5 TL, salatalık ve kabak 3 kilogram’ı 1 TL, domates 50 kuruş, patlıcan 1 TL, fasulye 1,5 TL.”

MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.