Pasiad, Endonezya’da İftar Programı Düzenledi

Pasiad, Endonezya’da İftar Programı Düzenledi

Endonezya'da faaliyet gösteren Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD), başkent Cakarta'da iftar programı düzenledi.

Endonezya'da faaliyet gösteren Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD), başkent Cakarta'da iftar programı düzenledi. Le Meridien otelinde gerçekleşen iftara çok sayıda seçkin davetli katıldı.

PASİAD iftarında Endonezya’nın farklı kesimlerinden yüzlerce davetli bir araya geldi. Kamu Reformu Bakanı Azvar Abubakar ve eski Meclis Başkanı Hidayat Nurvahid başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katıldığı iftarda, akademi, sanat ve iş dünyasından seçkin davetliler de hazır bulundu. İftara ayrıca Cakarta'da bulunan çok sayıda ülke büyükelçisi de iştirak etti.

İftar programı Mustafa Eroğlu'nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kısa bir tanıtım klibi ile PASİAD’ın Endonezya'daki faaliyetleri ve eğitim alanından göstermiş olduğu başarıları anlatıldı.

Gecenin en ilginç hadisesi ise uzun yıllardır Endonezya'da bulunan mütercim Cumhur Çil’in, giymiş olduğu yerel kıyafetler ile misafirlere Endonezyaca Ramazan kıssaları ve anıları anlatması oldu. Ayrıca PASİAD’a bağlı faaliyet gösteren Türk okulları öğrencileri tarafından okunan ilahiler büyük alkış aldı.

PASİAD temsilcisi olarak bir konuşma yapan Hüseyin Kan, derneğin Endonezya faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Hüseyin Kan'ın ''İftar sofralarının bir özelliği de inanmış müminlerin bir araya gelmesine vesile olmasıdır.'' sözleri büyük alkış aldı.

PASİAD, yapmış olduğu yardım faaliyetleri ve eğitim alanında göstermiş olduğu başarıları ile Endonezya'da her kesimin sevgi ve sempatisini kazanmış bulunuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.