PANKOBİRLİK başkanlığı için hangi isimler konuşuluyor?

PANKOBİRLİK başkanlığı için hangi isimler konuşuluyor?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 29 Eylül'de gerçekleştirilecek olan seçimlerinde mevcut başkan Recep Konuk'un iki kez yaptığı açıklamada “Görevi devredeceğim” demesinin ardından, adaylık için bazı isimler daha çok konuşulur oldu

Uzun yıllar PANKOBİRLİK'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Recep Konuk, geçtiğimiz günlerde 2 kez yazılı açıklama yaptı. Yaptığı 2 açıklamada da Konuk, aday olmayacağını, görevi devredeceğini dile getirdi. Çocukları ve torunlarıyla daha fazla vakit geçirmek istediğini ifade eden Konuk, “Bayrağı, üretimi esas alan arkadaşlarımıza devredeceğiz” dedi. 22 yıllık görevi devredeceğini aktaran Konuk, “İnşallah o duruş değişmeyecek. Değişmemeli. Bu kurumda göreve talip olan ya da olacak her arkadaşım zaten biliyordur ve benim de tavsiyem odur ki; bu kurumda emaneti taşıyanın hasmı kişiler değil yokluktur, yoksulluktur ve üreticinin işini zorlaştıran her şeydir. 22 yıllık tecrübeden süzülen bu tavsiyenin izi tarladadır, ahırdadır, bağdadır, bahçededir” demişti. Önceki yıllarda gerçekleştirilen genel kurullar öncesi de aday olmayacağını söyleyen Konuk, genel kurullarda yeniden aday olmuş ve görevi devam ettirmişti.

Bazı iddialara göre bu süreçte de Recep Konuk'un “Aday olmayacağım” demesine rağmen tekrar aday olacağı konuşuluyor. Bazı çiftçi kuruluşlarının da Recep Konuk'u aday görmek istedikleri ve Ankara'ya bu yönde baskı yaptıkları konuşuluyor.

4-5-1280x720.jpgRecep Konuk

ÇİFTÇİYİ VE SEKTÖRÜ BİLİYOR, ADAY OL DİYE BASKI YAPILIYOR

Recep Konuk'un “Bayrağı devredeceğim” açıklamasının ardından Konya'da bazı kişilerin adı daha da ön plana çıktı. Önceki dönem AK Parti Milletvekili ve Konya Ticaret Borsası (KTB) eski başkanı Uğur Kaleli'nin adı daha çok anılmaya başlandı. Çiftçiyi tanıması ve sektörü yakından bilmesinden dolayı aday olma yönünde kendisine baskıların olduğu iddia edildi.

4-6-608x800.jpg

Uğur Kaleli

TARIMSAL ANLAMDA AKADEMİK ÇALIŞMALARA İMZA ATAN: BABAOĞLU

Konuşulan bir diğer isim ise yine AK Parti camiasının yakından tanıdığı bir isim. Tarımsal anlamda önemli akademik çalışmalara imza atan, KOP Başkanlığı yapan, Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun da ismi adaylık için geçiyor. Bir dönem Tarım ve Orman Bakanlığı Komisyon Başkanlığı yapan Babaoğlu'nun da ismi bugünlerde en çok konuşulan liste içinde yer alıyor.

4-7-985x800.jpgProf. Dr. Mehmet Babaoğlu

ADAYLIK İÇİN ESKİ BAKAN SAMİ GÜÇLÜ'NÜN DE ADI GEÇİYOR

Konya'da adaylık için konuşulan bir diğer isim de 22. ve 23. dönemde Konya Milletvekilliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapan Sami Güçlü. Güçlü’nün son yıllarda siyasetten daha çok eğitim alanında özellikle yazar okumalarını sürdürdüğünü, AK Parti’yle bağını koparmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını kaydedildi.

adsiz.jpgSami Güçlü

'METAL YORGUNLUĞU VAR' DEYİP ADAYLIĞINI İLK O AÇIKLADI

Konya'da adaylığını açıklayan ilk isim ise Uzm. Dr. Alişan Taşpınar olmuştu. Taşpınar, şirkette işlerin iyi gitmediğini, bir metal yorgunluğu olduğunu söyleyerek, adaylığını açıklamıştı. Bazı çiftçi temsilcilerinin de Taşpınar'a destek verdiği biliniyor.

4-8-1280x720.jpgUzm. Dr. Alişan Taşpınar

ADAYLIĞI KONUŞULAN DİĞER İSİMLER İSE ŞÖYLE ;

Tarım sektörünü yakından bilen Ali Turan, Ahmet Övet, Salih Koçaker.

MERHABA HABER/ÖZEL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum