Özel İdareli Kan dünya beşincisi oldu

Özel İdareli Kan dünya beşincisi oldu

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Takımında yıllardır adını başarılara yazdıran Deniz Kan, katıldığı 33. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında zorlu rakiplerini

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Takımı’nda yıllardır adını başarılara yazdıran Deniz Kan, katıldığı 33. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda zorlu rakiplerinin arasından 5.likle çıkmayı bildi. Kan, 28 Kasım-4 Aralık 2011 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı şehrinde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan mutlu döndü. Şampiyonaya 80 kiloda katılarak zorlu rakipleriyle girdiği mücadele ter döken Kan, ilk müsabakasında Ukrayna, ikincide ise Kazakistan’ın altın ve gümüş madalya kazanan sporcularıyla yarıştı. Bu turlarda elenen Kan, ilk 3’e girme şansını kaybetti. Deniz Kan, girdiği bütün müsabakalar sonucunda sol kolda Dünya 9.su, sağ kolda da 5. oldu.

 

Sporcusu Deniz’in aldığı dereceyi değerlendiren İl Özel İdaresi Spor Kulübü Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Antrenörü Emin Görmüş, “İlk etapta karşısına Dünya birinciliği ve ikinciliği alan rakiplerinin çıkması Deniz’i zorlasa da güzel bir derece ile şampiyonadan ayrıldı. Kendisi için güzel bir deneyim olan 33. Dünya Şampiyonası’ndan sonra antrenmanlarına 2 günlük dinlenmeden sonra tekrar başlayan Deniz Kan, 2012 yılında Polonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası ile Brezilya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na daha iyi hazırlanıyor. Kulübümüz Deniz’e elinden gelen bütün desteği veriyor. Deniz’in bu kez madalya ile döneceğine inancım sonsuz” dedi. Şampiyonaya 47 ülkeden 1000’in üzerinde sporcu katılırken, Türkiye büyüklerde takım halinde 4. oldu. Bedensel Engelliler takımı da Dünya 3.lüğü elde ederek, bronz madalya kazandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.