Özel İdareden girişimciye destek

Özel İdareden girişimciye destek

Konya İl Özel İdaresi bir süredir üzerinde çalıştığı 'mikro kredi' uygulamasını hayata geçiriyor

Konya İl Özel İdaresi bir süredir üzerinde çalıştığı 'mikro kredi' uygulamasını hayata geçiriyor. Yılda iki kez yapılacak müracaatlarla yoksullara bin ile 10 bin TL arasında faizsiz kredi verilecek. Proje ile sosyal güvencesi ve işi olmayan öncelikle kadınlar, kendi işlerini kurma imkanı bulacak. Konya İl Özel İdaresi, fakir halkın yaşam kalitesini artırmak amacıyla mikro kredi veriyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, mikro kredi, “Öncelikle yoksul kadınların bilgi ve becerilerini, yeteneklerini kullanarak, kendi adına geçim sağlayacak bir iş yapabilmesini sağlamak için verilen faizsiz küçük bir başlangıç kredisidir” cümlesiyle tanımlanırken, mikro kredi alma kriterleri, düzenli işi olmamak, sosyal güvencesi bulunmamak ve yıllık geliri 2 bin TL’nin altında olmak şeklinde belirtildi. 

 

'İŞ KURMAK İSTEYENLERE FIRSAT'

 

Mikro krediye Konya il sınırları içinde en az 1 yıldır oturan, bankalardan kredi kullanamayan, iş kurma isteği olan, bilgi, beceri ve yeteneklerine inanan, iş yapma kapasitesine sahip, kendi hesaplarına iş yapmak kaydıyla üretim, pazarlama yapan ya da yapacak olanlar müracaat edebilecek. Kadınlara öncelik verilecek projede, aynı muhtarlığa bağlı, yakın akraba olmayan 3-7 kişilik gruplar mikro kredi kullanabilecek.

 

'MÜRACAATLAR İL VE İLÇE ÖZEL İDERE MÜDÜRLÜKLERİNE YAPILACAK'

 

Mikro kredi kullanmak isteyen kişi veya gruplar Konya İl Özel İdaresi’nin İstanbul Yolu üzerindeki Mikro Kredi Bürosuna, ilçelerde ise İlçe Özel İdare Müdürlüklerine başvurabilecek. Yılda iki kez olmak üzere 1-31 Mart ve 1-30 Eylül tarihlerinde yapılacak başvuruları, il encümeni değerlendirecek. Değerlendirmede uygun görülen proje için kredi sahibinin hesabına 5 gün içerisinde kredisi yatırılacak. Azami 24 ayda geri ödenecek mikro kredide ödemeler 3 ay sonra başlayacak ve ödeme sözleşmede belirtilen ödeme planına göre yapılacak.

 

2011 yılı için bin ile 10 bin TL arasında belirlenen ve her yıl İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek kredi için ilk başvuru 1 Eylül’ün bayrama denk gelmesi nedeniyle 5 Eylül 2011’de başlayacak. Başvuru için; başvuru formu, ikametgah, vukuatlı nüfus kağıt örneği ve varsa sosyal güvenlik belgesi isteniyor.

 

(MERHABA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.