Özel Enderun’dan Vergi Dairesi ziyareti

Özel Enderun’dan Vergi Dairesi ziyareti

Özel Enderun Koleji, Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, 23 Şubat - 1 Mart arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Sıtkı Aksöz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getiren Aksöz, “Konya ‘da kayıtlı 98 bin vergi mükellefi var. Fakat denetmen sayımız 80. Bu da yükümüzü artırıyor. Ancak son dönemde hizmete giren elektronik veri depolama sistemi sayesinde daha rahat bir çalışma ortamı oluştu ve yerinden sağlıklı bir denetim sağlanıyor” dedi. Zaman israfının da ortadan kalktığını ve mükelleflerine kaliteli bir hizmet sunduklarını belirten Aksöz,  “Konya vergi sıralamasında birçok il içinde ön sıralarda yer alıyor. Bu manada görevini tam layıkıyla yapan Konya'daki iş adamları ve Konya Vergi Dairesi müdür ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konya Vergi Dairesi Müdürlüğü'ndeki ziyaretlerini kabul için teşekkür eden Okul Müdürü İlhan Yılmaz ise, “Tüketici olarak yerli ürünleri tercih etmeli ve kendi iç sermayemizi kullanmalıyız. Öğrencilerimizi bu yönde teşvik ediyor ve bilinçlendiriyoruz. Konya'daki işadamlarının vergi konusundaki duyarlılığını da çok iyi biliyoruz. Bölgeye gelen hizmetler ve yatırımlar ödenen vergilerin bir kanıtıdır” dedi.
Sohbet havasında geçen ziyarette öğrenciler, Başkan Sıtkı Aksöz’den kurumun işleyişi ve sorunlarıyla ilgili bilgi aldılar. Güncel ekonomik konulara ve küresel ekonomik kriz hakkında da sorular soran öğrenciler; vergi bilincini artırmak için çalışacaklarını ve kendilerinin birer gönüllü vergi denetmeni olacaklarını söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.