Özbek Çalıştırıcı Kasımov: Türkiye İle Oynamayı Elbette İsterdim

Özbek Çalıştırıcı Kasımov: Türkiye İle Oynamayı Elbette İsterdim

Özbekistan A Milli Futbol Takımı çalıştırıcısı Mircelal Kasımov, Türkiye ile hazırlık maçı yapmayı istediklerini söyledi. Yarın Ürdün ile yapacakları hazırlık maçı öncesinde bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamada...

Özbekistan A Milli Futbol Takımı çalıştırıcısı Mircelal Kasımov, Türkiye ile hazırlık maçı yapmayı istediklerini söyledi. Yarın Ürdün ile yapacakları hazırlık maçı öncesinde bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Kasımov, "Böyle bir maçın olması elbette iyi olurdu." dedi.

Yerli çalıştırıcı Kasımov, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) Türkiye ile olabilecek hazırlık maçıyla ilgili sorusu üzerine, "Avrupa ülkeleri milli takımları ile karşılaşma elbette faydalı. Ama maalesef bazen beklenmedik sebeplerden dolayı planladığınız bu hazırlık maçları yapılamayabiliyor." diye cevap verdi.

Geçen sene Türkiye ile planlanan hazırlık maçı gibi bu sene 7 Eylül’de planladıkları Suudi Arabistan maçının da benzer gerekçelerle iptal edildiğini dile getiren Kasımov, aralarında Türkiye’nin de olduğu Avrupa ülkeleriyle yapacakları karşılaşmaların özellikle futbolcularının tanınması adına büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Hazırlık maçlarının az olmasından yakınan Kasımov, "Elbette güçlü takımlarla hazırlık maçları yapmayı isterdim. Bu sadece çalıştırıcılar açısından değil, futbolcular için de önemli tecrübe. Bu yüzden Türkiye ile elbette bir hazırlık maçının yapılmasını isterdim." ifadelerini kullandı.

Kasımov, yarın karşılaşacakları konuk takım Ürdün’ün ise şekillenmiş, disiplinli güçlü bir ekip olduğunu söyledi.

Ürdün teknik direktörü Abu İsmail Ahmet de yaptığı açıklamada, yarınki karşılaşmanın iki ülke içinde önemli olduğunu belirtti. Ürdün milli takım çalıştırıcısı Ahmet, Özbekistan’ın Avustralya’nın ev sahipliğinde 2015’te düzenlenecek Asya Konfederasyon Kupası’nda yer aldığı B Grubu'nda Çin ve Suudi Arabistan’a karşı zorlanacağını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.