Özak: Türkiye gurur duyacak

Özak: Türkiye gurur duyacak

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bu organizasyon (UNIVERSIADE 2011), Türkiyenin gururu olacak dedi.

Faruk Nafiz Özak, yapımı süren biatlon tesisini inceledi. Ardından kent merkezindeki diğer tesisleri inceleyen Özak, Konaklı bölgesine giderek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özak, son olarak, Kiremitlik Tepe’deki kayakla atlama kulelerini gezdi ve Palandöken Dağı’nda incelemelerde bulundu. Özak, incelemeleri sırasında zaman zaman müteahhitlere uyarılarda da bulundu.

Daha sonra beraberindekilerle 2011 UNIVERSIADE Koordinatörlük Merkezi’ne geçen Özak, burada düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özak, toplantının içeriğini değiştirerek, önce arazide incelemelerde bulunduklarını söyledi. Trabzon’da dün gençlik olimpiyatlarının hazırlık ve düzenleme kurulu toplantısını yaptıklarını ifade eden Özak, bugün Erzurum’da hazırlık düzenleme kurulu toplantısı yapacaklarını, yarın ise İstanbul’da Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili toplantı yapacaklarını bildirdi.

TAKIM RUHU

Özak, organizasyonun başarıya ulaşmasının ekip çalışmasıyla mümkün olacağına dikkati çekerek, “Burada bir takım ruhu oluşturmak lazım. Takım ruhu oluşturduğumuz zaman başarı gelir” dedi. Medyasıyla, özel sektörüyle, bürokrasi ve halkla birlikte tek yumruk olunması gerektiğini ifade eden Özak, şunları kaydetti: “Türkiye, başarılı organizasyonlar yapıyor. Eskiden Avrupa’daki organizasyonlara gittiğimiz zaman imrenirdik. Şimdi diyoruz ki şurası eksik, burası eksik. Türkiye olarak Dünya Basketbol Şampiyonası’nı yapacağız. Bu ay içinde İzmir’de Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı yaptık. Bir müddet sonra Antalya’da Dünya Eskrim Şampiyonası’nı yapacağız. Daha sonra 2012’de Dünya Golf Şampiyonası’nı düzenleyeceğiz.

Ardından 2016’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olduk. 30 Eylül’de ilgililer gelecek ve Ankara’da bir toplantı yapacağız. Tüm bakanlarımızdan, başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan ve muhalefet liderlerinden destek mektubu aldık. İtalya, Fransa ve biz adayız. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bugüne kadar Avrupa Şampiyonası hiç yapılmamış. Türkiye, bu konuda güvenliğiyle, konaklaması ve tesisleriyle ve ruhuyla bu organizasyona talip.”

TESİSLERİN DURUMU

Özak, Erzurum’da şu anda programın önünde olduklarına dikkati çekerek, Türkiye’de böyle bir organizasyonun hiç yapılmadığını ve organizasyon kapsamında Erzurum’a 460 milyon lira para yatırılacağını bildirdi. Söz konusu miktarın, birarada belki de harcanan en büyük para olduğunu belirten Özak, “İzmir’deki yaz oyunlarına bu kadar harcanmamıştı. Bu organizasyon Türkiye’nin gururu olacak” diye konuştu. Fiziksel koşulların hazır kılınmasının yeterli olmadığına da değinen Özak, organizasyonda görev için gönüllüler beklediklerini kaydetti.

Özak, Erzurum’da yaşayan insanların, buraya gelen insanlara Türk konukseverliğini göstereceğine inandığını belirterek, şöyle konuştu: “Şehrimizi gelin gibi süsleyeceğiz. Ayrıca İstanbul ve Ankara’dan önemli medya mensuplarını da tanıtım için buraya getireceğiz. Organizasyondan sonra buraya oteller yapılacak. Turistler büyük ilgi çekecek. Bunun pazarlamasını yapacağız. Tabiri caizse, Erzurum bir Erzurum daha olacak. Tesisler buraya çok önemli fonksiyonlar getirecek.” Özak, son olarak, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür ederek, “Bize 100 milyon liralık ilave destek verdiler. Bunun yüzde 80’ini Erzurum’a harcıyoruz, yüzde 20’sini de Trabzon’a” dedi. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.