Özak: Şampiyona almak zor

Özak: Şampiyona almak zor

Türkiyenin düzenlemek için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlık toplantısı İstanbulda yapıldı.

Swissotel’deki toplantıda Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, maç yapılması planlanan şehirlerin mülki amirleri ve yerel yöneticileriyle bir araya geldi. 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Bakan Özak, çok faydalı bir toplantı olduğunu dile getirerek, “Şampiyonayı yapmak kolay, almak zor, çünkü rakiplerimiz çok başarılı” dedi.

Faruk Nafiz Özak, Türkiye’nin son derece önemli organizasyonlar yapabilen bir ülke olduğunu kaydederek, “Gelecek yıl Dünya Basketbol Şampiyonası’nı yapacağız. Önümüzdeki 3 yılda ise 15 ayrı spor dalında birçok önemli organizasyona imza atacağız. Türkiye, futbolu çok seven, AB’ye aday bir ülke. Özelliklerle olimpiyatlar önemli, ondan sonra Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası geliyor. Avrupa şampiyonası 3. büyük organizasyon, ülkemizin tanıtımı için çok katkısı olacak” diye konuştu.
Karar verilmesi için kısa bir zaman kaldığını anlatan Özak, şöyle devam etti: “Statlarımızı modernize etmek ve sayılarını artırmak lazım. Bu şampiyonayı alamasak da statlarımızı yenilemeliyiz. Konaklama, ulaşım ve güvenlik konuları önemli. Birkaç şehir buna hazır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, muhalefetten Hükümetimize, komisyonlarımızdan medyaya, sivil toplumlarımıza büyük görev düşüyor. Hepimiz bu işin takipçisi olacağız.  Kısa bir zamanımız var. Almak zor, yapmak kolay. Bu organizasyonu üst düzeyde yapabiliriz.” Özak, toplantıya TOKİ’den de temsilci katıldığını belirterek, Seyrantepe Stadı’nın yeni ihalesinin 27 Temmuz’da yapılacağını söyledi. Faruk Nafiz Özak, ihalenin ardından stadın kısa bir sürede tamamlanacağını vurguladı.
ÖZGENER: 2010 MAYIS AYINDA SEVİNECEĞİZ
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye’nin, yakın zamanda Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finalini düzenlediğini kaydederek, “Zorlu bir süreç yaşayacağız, ancak 2010 Mayıs ayında hep beraber sevineceğiz” dedi. Şu anda bu şampiyona için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Kayseri Kadir Has Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nın hazır olduğunu belirten Özgener, “UEFA’ya 9 aday şehir ve stat, 3 tane de yedek göstermeliyiz. Şu an 3’ü hazır. 6 da stat yapmalıyız” diye konuşu.
Yapılan toplantının çok verimli geçtiğini anlatan Özgener, özellikle belediyelerin, yeni yapılacak statlarda işin içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Özgener, adaylığın Türkiye’de futbolun ve buna paralel olarak ülkenin geleceği için çok önemli bir proje olduğunu kaydetti. Toplantıya İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Antalya, Trabzon, Adana ve Ankara illerinin mülki amirleri ve yerel yöneticileri katıldı. Türkiye’nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için İtalya, Fransa ve İsveç-Norveç ortak adaylığı ile mücadele edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.