Özak: Kulüplerimiz yaşamalı

Özak: Kulüplerimiz yaşamalı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Kulüplerimizin yaşaması ve verimli hale gelebilmesi için İddaa gelirlerini eski haline getirmeye çalışacağız. Bu konuyu Başbakanımızla ve Federasyon Başkanımızla konuştuk. Yarından sonra yine Başbakanımızla

Soruları yanıtlayan Özak, İddaa gelirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İddaa’dan takımlara verilen payın yüzde 33’ten yüzde 27’ye düşürüldüğünü belirten Özak, bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile konuştuklarını dile getirerek, “İkinci ve üçüncü lig takımlarımızın bütçelerinin yüzde 80’i İddaa geliri. Bu onlar için büyük bir kayıp. Bunu iyileştirmeye çalışacağız. Yarından sonra Başbakanımızla görüşüp konuya çözüm bulacağız. Kulüplerimizin yaşaması ve verimli hale gelebilmesi için İddaa gelirlerini eski haline getirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Turkcell Süper Lig’de takımların bu sezon yaptığı transferlere de değinen Devlet Bakanı Özak, “Benim için en büyük favori transfer, altyapıdan çıkıp yukarı takımlarda oynayan sporcudur. Bugün Barcelona’da bile 7-8 tane altyapıdan gelen oyuncu var. Bunların hepsi dünya çapında. Bunları biz niye yapmayalım. Türkiye ligi izlenen bir lig. Avrupa’da, Orta Asya’da ve ABD’de izlenen bir lig” dedi. Türkiye’ye yıldızken oyuncu gelmediğini söyleyen Özak, 25 yaşındaki bir dünya yıldızının Türkiye’ye gelmesinin zor olduğunu belirtti. Kulüplerin bütçelerini yükselttiğini kaydeden Özak, bütçelerin büyümesi ile pahalı transferlerin yapıldığını vurguladı. Pahalı transferin her zaman iyi transfer olmadığını ifade eden Özak, “İyi transfer eşittir iyi sonuç alınabilen transferdir” değerlendirmesini yaptı. Bakan Özak, milli takımın dünya kupası elemelerindeki durumuyla ilgili de şunları söyledi:“Dünya kupası elemelerinde kalan 4 maçı da kazanabilecek güçteyiz. Ukrayna ile oynadığımız hazırlık maçındaki oyunu biraz daha ileri götürebilirsek Türk milli takımı arzuladığımız sonuca ulaşacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.