Otomobilde son 5 yılın en büyük fırsatı

Otomobilde son 5 yılın en büyük fırsatı

Hyundai yetkili satıcıları arasında satış grafiği ve hizmet kalitesi açısından seçkin bir yer edinen Hyundai İrentin İşletme Müdürü Necati Loras, otomotiv sektöründeki ÖTV indirimi ve İrentin sunduğu avantajlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Loras, 16 Mart pazartesi günü Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü giren, otomotiv sektöründeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin ardından İrent’in bu indirimi satış fiyatlarına hemen yansıttığını belirterek “Hyundai konseptini en yetkin şekilde uygulayan bayilerden birisi olan İrent, Hyundai sahibi olmak isteyen müşterilerini 17.500 TL’den başlayan fiyatlar ve altmış aya varan vade seçenekleriyle karşılıyor” dedi. 
Hyundai İrent işletme Müdürü Necati Loras yaptığı açıklamada “ÖTV indiriminin devreye girmesiyle 1600 cc’nin altındaki otomobillerde yüzde 37 olan ÖTV oranı yüzde 18’e düştü.  1600-2000 cc arasındaki otomobillerde yüzde 60’lık oran yüzde 54’e, 2000 cc ve üzerindeki otomobillerde ise yüzde 84’lük ÖTV oranı yüzde 80’e çekildi.  Üç ay boyunca geçerli olacak bu uygulama, satış fiyatlarında 3 bin liradan başlayarak 5 bin liraya kadar uzanan indirimlerin gerçekleşmesini sağlayacak. Bu durum ekonomik krizde ciddi daralma yaşayan otomotiv sektörünü hissedilebilir oranda canlandıracak ve satışları yeniden hızlandıracak” dedi.
İndirimin yürürlüğü girmesinden sonraki ilk günde yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Loras, ÖTV indirimleri ile birlikte otomobil piyasasında müşterilerin son beş yıldaki en büyük fırsatlardan birini yaşayacaklarını ifade etti.
Uygulamanın ikinci el piyasası ile ilgili yansımalarına da değinen Hyundai İrent’in İşletme Müdürü Necati Loras ikinci el piyasası ile ilgili de şu görüşlere yer verdi: “Tüketicilerin sıfır kilometre otomobil satın almaya yönelmesiyle birlikte 2. el otomobil piyasasında kısmi durgunluk olabilir. Ancak, sıfır kilometre otomobil almak isteyenlerin ellerindeki mevcut ikinci el otomobillerini satmak veya takas etme istekleri ile otomobillerde meydana gelen fiyat indirimlerinden dolayı doğacak yeni otomobil ihtiyaçları kısa süre sonra 2. el otomobil pazarında da hareketlenme sağlayacaktır. Bu bağlamda otomobil alacak vatandaşlarımızın satın alma kararlarından önce gerek birinci el gerekse ikinci el alımlarında işin uzmanlarında görüş almalarının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.