Öten: Savaşçı bir takımız

Öten: Savaşçı bir takımız

Akhisar maçında galibiyeti kaçıran Konyaspor, Gaziantep Büyükşehir maçının hazırlıklarına başladı

Akhisar maçında galibiyeti kaçıran Konyaspor, Gaziantep Büyükşehir maçının hazırlıklarına başladı. Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, mücadeleci ruhu üst düzeyde tuttuklarını ve savaşçı bir takım olduklarını söyledi

 

 

Konyaspor’da, bir günlük izin bitti ve Cumartesi günü içi sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maçına hazırlıkları dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla başladı.  Akhisar deplasmanında da galibiyeti kaçıran ve 1 puanla dönerek deplasman yenilgisizliğini sürdüren yeşil-beyazlılarda Gaziantep hazırlıkları 3 puan parolasıyla yapılıyor. Konyaspor’da, bu maçta, sakat olan ve çalışmaları düz koşuyla sürdüren Ertuğrul ile birlikte sarı kart cezalısı Serkan forma giyemeyecek.  İç sahada oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 9 puan toplayan yeşil-beyazlılar, deplasmanda ise daha iyi bir performans gösterdi.. Kartallar, dış sahada yaptıkları 7 maçta ise 2 galibiyet, 5 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Deplasmanda 11 puan alan Konyaspor, ligde ilik 13 haftayı 20 puanla 7. sırada kapattı.  Ligde 9 maçtır yenilmeyen ve tek mağlubiyetini 3. hafta içi sahada Tavşanlı Linyiti karşısında alan Konyaspor; iç sahada 4 gol attı, 3 gol yedi. Deplasmanda ise, 7 gol atan Konyaspor kalesinde 4 gol gördü. Temsilcimizin 5 maçı 0-0 sona erdi.

 

13. HAFTA GERİDE KALDI

 

Bank Asya 1.i ligde 13. hafta geride kalırken, lider koltuğunda 27 puanla Çaykur Rizespor oturuyor. İkinci sırada 26 puanla Elazığspor, 3 ve 4. sırada ise 25’er puanla Erciyesspor ve Akhisar Belediye Gençlik Spor yer almakta. Ligde son 3 sırayı 8 puanlı Sakaryaspor, 7 puanlı Giresunspor ve 4 puanlı Güngören Belediyespor oluşturuyor. 13. hafta da oynanan maçların 5’ini ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazanırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı. Karşıyaka ve Denizlispor deplasmandan 3’er puanla dönerken, Akhisar-Konyaspor ve Sakaryaspor-Rizespor maçları berabere bitene maçlar oldu. Toplam 20 golün atıldığı 13. hafta da gol sesi çıkmayan teke karşılaşma Sakaryaspor-Rizespor maçı olarak istatistiklere geçti. Bank Asya 1. ligde, geride kalan 13. haftanın istatistiklerine göre; Rizespor ve Elazığspor 8’er maçla ene çok galip gelen, Konyaspor ve Bouluspor 1’er maçla en az yenilen, Konyaspor 8 maçla ene çok berabere kalan, Güngören ise 9 maçla en çok yenilen takım oldu. Ligde; Linyitspor, Adanaspor, Göztepe, Karşıyaka, Denizlispor ve Gaziantep son haftalarda aldıkları puanlarla tehlike hattının üzerine çıktılar ve nefeslendiler. Boluspor ise, uzatma dakikalarında attığı golle kazanarak Konyaspor’un iki basamak üstüne çıktı.  Kasımpaşa ve Konyaspor ise birer basamak daha aşağıya indi.     

 

MÜCADELECİ RUH ÜST DÜZEYDE

 

Konyaspor kulüp binamızda bir değerlendirme toplantısı yapan Basın Sözcüsü Güven Öten, mücadeleyi bir an bile bırakmayan savaşçı bir takıma sahip olduklarını belirtirken, Gaziantep Büyükşehir maçını kazanarak beraberlik serisine son vermek ve sezonun ilk yarısını en iyi yerde tamamlamak istediklerini söyledi. 1 haftalık dönemde oynanan 3 maçta yenilmediklerini ancak galipte gelemediklerini ifade ederek açıklamasına başlayan Öten, “Kaybetmemek tabiki güzel ama berabere bitirdiğimiz maçlardan birkaçını kazanmış olsaydık daha farklı yerlerde olabilirdik. Şimdi önümüzde ilk yarının tamamlanması için üç maç var. Kendi sahamızda oynayacağımız 2 maçı kazanıp, deplasmandaki maçtan da puan ya da puanlar getirerek sezonun ilk yarısını en yüksek puanda ve en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bu bizim takımımıza hem moral verecek hem de ikinci yarı hedefimizin ne olacağı konusunda bilgi sahibi yapacak” dedi.

 

Öten, mücadele gücü yüksek, savaşçı bir takıma sahip olduklarının altını çizerken “Akhisar deplasmanında iyi mücadele ettik. Oynanan oyundan, mücadeleden memnunuz. Ama alınan her puanın son derece değerli olduğu bu ligde skor açıkçası bizi mutlu etmedi. Bunda bana göre maçın skorunu belirleyen Volkan Bayarslan ve yardımcılarının rolü bir hayli fazla. Hatalar olabilir ama maça bakıldığında verilen ve verilmeyen faullerle takımımıza neredeyse orta sahayı geçirmeyen, gösterdiği kartlarla oyuncularımızı etkileyen ve biri çok net gol olan ancak iptal edilen iki golümüzü iptal eden Bayarslan ve yardımcılarına verilecek notu merak ediyoruz. Bugüne kadar hakemler hakkında en ufak bir tepkimiz olmadı. Ama bu maruz kaldığımız bariz hatalar sonrasında da olmayacak anlamına gelmez. Yapılan bu kadar fazla eşitsizlik artık dikkat çekmelidir” diye görüş belirtti. Bank Asya 1.Lig’de her takımın birbirini yenecek güce sahip olduğunu ve bunun alınan sonuçlarla ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Öten, “Takımımızda gol yollarında bir sıkıntı olduğu görülüyor. Bu sıkıntıyı çözdüğümüz zaman daha iyi sonuçlar alırız ve daha iyi yerlerde oluruz” dedi.

 

Kulübün içerisinde bulunduğu sıkıntıları bilerek göreve geldiklerini ve bunları her an dillendirmenin yanlış olduğunu söyleyen Öten, “Sorunları çözmek tabiki zaman istiyor. Bu konuda sıkıntıları lehimize çevirmek için projeler üretmeye ve gidermeye çalışıyoruz. Akhisar’da takımın yükünün yüzde 80’ini sadece iki iş adamı karşılıyor, taraftarlar tribünleri dolduruyor. Ama biz 2 milyonluk nüfusa sahip şehir olmamıza rağmen 1.500-2.000 kişiye oynuyoruz. Bu genç oyuncuları tabiki de olumsuz etkiliyor. Başarı geldikçe sayı artacak ama bu takıma daha çok destek gerekiyor. Bizim için seyirci faktörü önemli” diye konuştu.

 

Kulübümüze maddi gelir sağlamak adına bir proje başlattıklarını da sözlerine ekleyen Öten, “İlköğretim öğrencilerine yönelik bir forma kampanyası başlattık. İş adamlarımız kendi reklamlarının yer aldığı formaları şehirdeki Konyaspor ruhunu canlandırma ve kulübümüze maddi destekte bulunma adına öğrencilere giydirecekler. Bunun ilk adımını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Artık şehre bir enerji gelmeli. Karamsarlık kalkmalı. Bunu yönetimimizin tek başına aşma şansı yok. Projeler üreterek destek vererek hep birlikte yapmalıyız” dedi.

 

13 haftada deplasmanda yenilmeyen ve en az gol yiyen takım olan Konyaspor’un Gaziantep ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılarak beraberlikler serisine son vereceğine inandığını belirten Güven Öten, “İlk yarının kalan 3 maçından alacağımız puanlar ve sıralamamız ikinci yarı öncesi en önemli kazanımımız olacak. Devre arasını en iyi şekilde değerlendirip ikinci yarıda daha başarılı olmak istiyoruz. Çünkü Konyaspor’un şu anki tek kurtuluş reçetesi Süper Lig’e çıkması. Olmazsa olmazımız ise ekonomik sıkıntıyı çözmek”  dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.