Öten: Önemli galibiyet aldık

Öten: Önemli galibiyet aldık

Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları galibiyetin, ilk yarının sonu itibari ile ligdeki konumlarını belirlemek adına önemli olduğunu söyledi

Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları galibiyetin, ilk yarının sonu itibari ile ligdeki konumlarını belirlemek adına önemli olduğunu söyledi

 


Gaziantep Büyükşehir karşısında alınan galibiyetin hem moral hem de ilk yarının sonu itibariyle ligdeki konumlarının belirleme adına çok önemli olduğunu ifade eden Basın Sözcüsü Güven Öten, yönetim kurulu olarak Konyaspor’un daha sağlıklı bir yapıya kavuşması ve sıkıntıları aşması noktasında çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi. Öten, Zafer’de bulunan kulüp binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Öten, “Galibiyete odaklanan takımın hata yapması ve kötü oynaması normal. Önemli olan kötü oynarken de kazanmaktı. Bu maçta böyle oldu. Aldığımız galibiyet çok önemliydi. Mevcut eksiklerimizin giderilmesi konusunda gerekli çalışmalar zaten yapılıyor” dedi.

 

1.Lig’de her sonucun alınabileceğinin görüldüğünü da sözlerine ekleyen Öten, “Son sıradaki takım deplasmanda liderden puan alabiliyor. Kesin favori olarak gösterilen takımlar puan kaybı yaşayabiliyor. Çok değişken bir lig oynuyoruz. Bakıldığında en az kaybeden, en az gol yiyen takımız. İçerisinde bulunulan şartlara göre takımımızın konumu büyük başarıdır. Ama ilk yarıyı kalan 2 maçımızı da kazanarak 7 galibiyet ve 8 beraberlikle tamamlarsak o daha da büyük bir başarı olacaktır. Bunu gerçekleştirecekleri konusunda teknik heyet ve oyuncularımıza güvenimiz tam” diye görüş belirtti. Deplasmanda oynayacağımız Adanaspor maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Öten, “Ertuğrul ve sarı kart cezalısı Recep Aydın dışında eksiğimiz yok. Serkan Şahin’in cezası sona erdi. Zor bir maç olacak. İnşallah Gaziantep karşısında aldığımız 3 puanın verdiği moralle çıkacağımız maçtan istediğimizi alarak döneceğiz” dedi.

 

Öten, Konyaspor’un bugün geldiği noktadaki durumunu, “Herkes bir kenetlenme içerisinde. Birlik beraberlik çok iyi. Takım ruhu üst düzeyde. Bunlarda başarıyı getiriyor” diye özetlerken, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve gelirken oyuncularımıza verdiğimiz sözleri şimdilik kendi imkanlarımızı kullanarak yerine getiriyoruz. Bizim tek isteğimiz bir an önce Süper Lig’e dönmek. Bakıldığında Süper Lig ile Bank Asya arasında uçurumlar var. TFF’nin bu konuda çözüm bulması ve adil bir oranda kaynak aktarılmasını sağlayarak ekonomik anlamda zor günler geçiren kulüpleri desteklemesi ve uçurumun daha da açılmasının önüne geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Futbol sadece Süper Lig’den ibaret değildir.”

 

Yönetim Kurulunun maddi anlamda sıkıntıların çözümü noktasında çaba sarf ettiğini de sözlerine ekleyen Öten açıklamalarına şöyle devam etti: “Forma kampanyasına Perşembe günü bir okulumuzdan başlayacağız. Öğrencilere hem Konyaspor forması giydirerek onlara Konyasporluluk ruhunu aşılamak hem de kulübümüze iş adamlarımızın maddi anlamda desteklerini sağlamak amacındayız. Bunun dışında SMS kampanyası konusunda girişimlerimiz var. Konyaspor’un şu an küçük-büyük her türlü desteğe ve katkıya ihtiyacı var. Bu sadece yönetim kurulumuzun bir görevi değil, Konyalıların bir sorumluluğudur diye düşünüyoruz. Konya’nın içerisinde bulunduğu soğukluk ve duraklama döneminden bir an önce kurtularak el ele verip başarıya giden yolda destek olacağına inanıyoruz.”

 

Göreve geldiklerinde Konyaspor’un içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması adına Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşturulmasını hedeflediklerini bu konudaki ilk toplantının önceki akşam yapıldığını söyleyen Öten, “Eski başkanlarımızdan Mehmet Köseoğlu, Mustafa Yayla, Bahattin Karapınar ile eski yöneticilerimiz ve başkanımız Ahmet Şan ile yöneticilerimizin katıldığı ilk toplantı geçmişle ilgili ekonomik sıkıntıların ağırlıklı görüşüldüğü bir toplantı oldu. Çok güzel fikirler ortaya çıktı. Bunu ilerleyen dönemlerde daha da genişleterek yapacağız. Ortada sadece bir tane Konyaspor var. Futbola gönül veren ve Konyaspor sevgisi olan herkes birlik beraberlik içerisinde hareket edersek daha iyi olur. Küskünlüklerle kırgınlıklarla bir yere varılmaz” şeklinde görüş belirtti.

 

Basın Sözcüsü Öten, futboldaki şike olayları ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise şu cevabı verdi: “Türk futbolu sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 6222 sayılı yasa değiştirildikten sonra son haliyle sayın Cumhurbaşkanımız tarafından veto edildi. Farklı sıkıntılar var. İddianamenin akıbeti 18 Aralık’ta belli olacak. İddianame kabul edildikten sonra yorum yapmak daha doğru olur. Tabiki Konyaspor olarak yaşanan süreçte mağdur olan kulüplerden biri olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İsteğimiz sürecin fazla uzatılmaması ve kararın bir an önce verilerek kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılması. Geç kalınmamalı. Düşürülecek takımların yerlerine takımlar alınacak veya hangi takımlar alınacak diye bir kriter yok. Ama öyle bir durum olursa benim şahsi temennim başarılı olarak lige çıkmamız ama maddi kaybımızın da karşılanması doğrultusunda. Bucaspor ve Kasımpaşa ile birlikte hareket ediyor ve süreci yakından takip ediyoruz. Hazırlıklarımız var. Süreç daha belli değil. Her şey TFF’nin elinde. Ama biz gereğinin yapılmasını bekleyeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.