Öten: Kenetlenmek büyük avantaj

Öten: Kenetlenmek büyük avantaj

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Basın Sözcüsü Güven Öten, 15 maçlık dönem itibariyle gelinen noktanın küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu belirtirken, zorlu geçecek ikinci devre öncesi en

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Basın Sözcüsü Güven Öten, 15 maçlık dönem itibariyle gelinen noktanın küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu belirtirken, zorlu geçecek ikinci devre öncesi en büyük avantajımızın ekip olarak birbirimize olan kenetlenme olduğunu söyledi. Öten, iyi oyunculardan kurulu Adanaspor karşısında defansif anlamda kalesini iyi savunan bir takım görüntüsünü çizdiklerini, aynı başarıyı ofansif anlamda gösteremediklerini belirterek, “Amacımız bu zor deplasmandan puansız dönmemekti. Çünkü rakibimizde bir çıkış arıyordu. Son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmadık ve 1 puan aldık. Bu 1 puan kendimize son 3 maçta koyduğumuz en az 7 puanlık hedef için çok önemliydi. İki maçta 4 puan aldık. Geriye tek maç kaldı. Göztepe A.Ş. ile sahamızda oynayacağımız bu önemli maçı 3 puanla kapatarak hem devre arasına moralli girmek hem de ikinci yarı mücadele edeceğimiz yolumuzu görmek istiyoruz” dedi.

 

Öten, “Evimizde kazanıp deplasmanda kaybetmeden yolumuza devam edersek hedefi tutturma anlamında başarılı oluruz” derken sözlerine şöyle devam etti: “Takımımızın gösterdiği performans ve buna bağlı gelinen nokta tabiki de başarı. Bizim adımıza iyi bir devre arası kampı geçirip sezonun ikinci devresinde daha başarılı bir Konyaspor izlettireceğimize inanıyoruz. Bu nedenle kamp dönemi çok önemli. Genç oyuncularımız her geçen hafta kazandıkları tecrübelerini kamp çalışmalarında daha da pekiştirip iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.”

 

İstatistiklere bakıldığında en az gol yiyen, en az mağlup olan ve deplasmanda yenilmeyen takım olduklarını da sözlerine ekleyen Öten, “Gol yollarında yaşadığımız sıkıntı ve alternatif oyuncu azlığı bizi bazı durumlarda zorluyor. Ama her şeye rağmen bu sorunların çözümü noktasında hem teknik heyetimiz hem de oyuncularımızın gayreti bizleri memnun ediyor” derken, göreve geldikleri günden bu yana alınan sportif başarıların düşüncelerin farklılaşmasına da neden olduğunu ve transfer şansı olmayan takımımızın birbirine daha fazla kenetlenerek mücadelesi bizim için rakiplerimiz karşısında en büyük avantajımız olacaktır” diye konuştu.

 

Göztepe ile oynanacak 16.hafta maçına da değinen Öten, “Alvaro Mejia Perez sarı kart cezalısı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Alacağımız 3 puan devre arasına moralli girmemizi sağlayacak. Bu maçta Konyalı sporseverlere de büyük iş düşüyor. Bugüne kadar çeşitli nedenlerden dolayı gereken desteği vermediler. Bu hafta maçımız Pazar günü ve saat 16:00’da. Herkes gelsin, tribünlerdeki yerini alsın ve takımımızı yalnız bırakmasın” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde startını verdikleri forma kampanyası ile ilgili de görüşlerini açıklayan Öten, “Bu kampanya için yola çıkarken kampanyaya destek olanların hem kulübümüze maddi katkı sağlayacağını hem de İlköğretim çağındaki gençlerimize Konyaspor sevgisini aşılama konusunda yardımcı olacaklarını söylemiştik. İlk adımını Vakıfbank İ.Ö.Okulu’nda attık. Oradaki çocukların mutluluğunu görmek inanın birçok şeyden daha önemliydi. Kampanyamız manevi noktada çok farklı bir değer taşıyor. İş adamlarımızın ve kuruluşlarımızın ciddi anlamda bir desteği var. Ara vermeden kampanyayı hedefimize ulaştırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

 

Güven Öten, “Yönetim olarak göreve geldikten sonra yaptığımız girişimler sırasında oyuncular ve avukatları, menajerleri iyi niyetli olduğumuz gördüler ve bize yaklaşımları değişti. Ama bu konular FİFA nezdinde devam ettiği için yapılacak her şeyi yapıyoruz. Tecrübeli bir avukat ile anlaştık. Her türlü girişimler yapılıyor. Şimdi top FİFA’DA. Yüzde 5 bile olsa transfer yasağının kaldırılması ihtimali varsa bunun peşini bırakmayacağız. Bunu transfer yasağını kaldırma olarak değil de Konyaspor’un kaybolan prestijinin kazanımı olarak görmek gerekir” şeklinde görüş belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.