Oscar Pistorius Duruşması 13 Ekim'e Ertelendi

Oscar Pistorius Duruşması 13 Ekim'e Ertelendi

Güney Afrika'da 1,5 yıldır devam eden Oscar Pistorius duruşmasında bugün de karar çıkmadı. Öte yandan hakim Thokozile Masipa, ampute atlet için 'kasıtsız öldürmek'ten hüküm vererek dünyayı şoke etti. Masipa'nın, Pistorius'un kız arkadaşını...

Güney Afrika'da 1,5 yıldır devam eden Oscar Pistorius duruşmasında bugün de karar çıkmadı. Öte yandan hakim Thokozile Masipa, ampute atlet için 'kasıtsız öldürmek'ten hüküm vererek dünyayı şoke etti.

Masipa'nın, Pistorius'un kız arkadaşını 'taammüden öldürmediğine' hükmetmesi Güney Afrika'da hukukçuları isyan ettirdi. Masipa daha önce, Pistorius'un 'hırsız var' zannederek tuvalet kapısına ateş ederken birisini öldürebileceğinin bilincinde olduğuna karar vermişti. Hakim dünkü kararında ise Pistorius'un 'umursamazca ateş ettiğini, eyleminin sonuçlarını tahmin edemediğini' söyledi.

KASITSIZ ÖLDÜRMEDEN VE SİLAH KULLANMAKTAN HÜKÜM GİYECEK

Hakkında 'cinayet' suçlamasının düşmesiyle ünlü atlet 'kasıtsız öldürmekten' en fazla 15 yıl hüküm giyecek. Öte yandan Pistorius'un temyize gitme hakkı var. Pistorius, kız arkadaşını öldürmekten ayrıca yargılandığı, trafikte üstü açık arabasından başka bir araca ateş etme eyleminden ceza almadı. Öte yandan bir restoranda başkalarının hayatını riske edecek şekilde ateş etmekten de ceza alacak.

REEVA STEENKAMP'IN AİLESİ ÇOK ÜZÜLDÜ

Oscar'ın müebbet hapisten kurtulması, geçen yıl sevgililer gününde öldürdüğü kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın ailesini çok üzdü. Öte yandan Pistorius'un 15 yıl ceza alma riski de kendi ailesini yasa boğdu. Pistorius'un amcası ve kardeşlerinin ağladığı gözlendi.

Pistorius, duruşma salonundan çıkarken görüntü almak isteyen gazeteciler arasında arbede yaşandı. Onlarca polis Oscar'ı aralarına alıp kalabalığı yararak dışarı çıkarken hamile olan bir gazeteci ezilme tehlikesi geçirdi. Oscar'ın hayranları da uzun süre aracın gidişini engelledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.