OSBÜK’ten deprem  bölgesine ziyaret

OSBÜK’ten deprem bölgesine ziyaret

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından depremden en çok etkilenen Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki 23 organize sanayi bölgesi ile istişare toplantısı düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bölgedeki OSB başkanları, oda ve borsa başkanları ile sanayiciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, deprem bölgesindeki organize sanayi bölgelerinde toparlanma sürecinin devam ettiğini, depremin hemen ardından yaşanan yüzde 50’nin üzerindeki üretim kayıplarının tek haneli rakamlara indiğini söyledi. Kütükcü, “İnşallah bu kayıpları da telafi ederek, hızla deprem öncesi döneme döneceğiz” dedi.

DEPREMDEN ZARAR GÖRMEYEN İŞLETME YOK

Kütükcü, konuşmasında deprem anından itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lerle birlikte deprem bölgesinin yanında olduklarını söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede üretim hayatının ve ticaretin doğal seyrinin bozulduğuna dikkat çeken Kütükcü, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki 27 bin imalat sanayi işletmesinin 3 bin 500’e yakınının OSB’lerde olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Biz depremden hemen sonra bu şehirlerimizin tamamını ziyaret ettik, OSB başkanlarımızla, bölge müdürlerimizle bir araya geldik. Hasar alan bazı işletmelerimizi de yerinde inceledik. Şunu söyleyebilirim ki, bu bölgedeki organize sanayi bölgelerimizde depremden dolayı üretimi, ticareti zarar görmemiş bir tane dahi işletme yok. Evet fabrika binalarımız, konutlar kadar ağır hasarlar almamış olabilir ama üretimin ve ticaretin doğal seyri bozuldu.”

Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, deprem bölgesinin Türkiye ekonomisi ve üretim hayatı için önemine değinerek, bakanlığın bölgede OSB’leri ayağa kaldırmak ve sanayi alanlarını geliştirmek için çok önemli çalışmalar yaptığını vurguladı.

HABER MERKEZİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.