Orta Doğu Torku’yu sevdi

Orta Doğu Torku’yu sevdi

Konya Şeker bünyesindeki Çumra Şeker Fabrikası tesislerinde üretim yapan Torku Çikolata, Orta Doğu ülkelerine Türk çikolatasını sevdirdi.

Konya Şeker Şekerli Mamuller Fabrika Müdürü Fazlı Duran, Çumra Şeker Fabrikası'ndaki Torku Çikolata'yı 2006 yılında faaliyete geçirdiklerini söyledi. Fabrikada kaplanmış bar ürünleri, çikolata, ikramlık çikolata, sert şeker ve krema üretildiğini ifade eden Duran, kapasitelerinin yıllık 10-12 bin ton civarında olduğunu bildirdi. Duran, çikolata kaplamalı bar ürünlerinde günlük kapasitelerinin yaklaşık 8-10 ton civarında olduğunu dile getirerek, ''Diğer çikolata ürünlerinde ise ürün çeşitliliğine göre değişiklik göstermekle birlikte, saatte 450 kilogram ile 600 kilogram arasında üretim kapasitesine sahibiz. Öte yandan ürettiğimiz sert şeker ve kremanın da satışını gerçekleştiriyoruz. Yine çok ciddi miktarda lokum ve helva üretimi ile pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu. Daha çok çikolata kaplamalı bar ürünleri ürettiklerini anlatan Duran, bu ürünlerin büyük kısmını ihraç ettiklerini, diğer çikolata ürünlerinde ise ağırlıklı olarak iç piyasaya çalıştıklarını ifade etti.
ÇİKOLATA İHRACATI
Duran, kapasitelerinin yaklaşık yüzde 40'ını kullandıklarını, yılda 4-5 bin ton civarında üretim yaptıklarını ve toplam üretimin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Ağırlıklı olarak Orta Doğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 3 bin ton çikolatayı Orta Doğu'da satıyoruz. İhracatımızda Irak başı çekiyor. Orta Doğu'ya Türk çikolatasını ve ürünlerini sevdirdik. Bazı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Bosna Hersek ve Cezayir'e de az da olsa ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatla ilgili yeni hedeflerimiz var. Önümüzdeki yıllarda Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Kuzey Afrika'da da pazar payını artırmak istiyoruz. Yine ABD ve Türk Cumhuriyetlerine de açılmayı planlıyoruz.''
22 BİN METREKARE KAPALI ALANLI YENİ FABRİKA
Torku Çikolata'nın kurulduğu 2006 yılından bugüne hızlı bir gelişme gösterdiğini anlatan Duran, çalışmaları devam eden yeni fabrikaya 12 Temmuz itibariyle taşınacaklarını söyledi. Son sistem teknolojiye sahip olacak modern tesislerde Eylül ayında üretime başlayacaklarını bildiren Duran, ''22 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak yeni fabrikada ürün çeşitliliğini de artıracağız. Hedefimiz Torku'yu hem Türkiye'de hem de yurt dışında daha fazla tüketiciyle buluşturmak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.