Orkide Gediz’e Sayı Kralı Amerikalı

Orkide Gediz’e Sayı Kralı Amerikalı

Orkide Gediz Üniversitesi, Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ndeki iddiasını ilk Amerikalı transferiyle ortaya koydu. Kırmızı beyazlılar, Almanya’da 2012 senesinde 28.5 sayı ve 7 asist ortalamasıyla hem sayı kralı olan hem de yılın oyun kurucusu...

Orkide Gediz Üniversitesi, Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ndeki iddiasını ilk Amerikalı transferiyle ortaya koydu.

Kırmızı beyazlılar, Almanya’da 2012 senesinde 28.5 sayı ve 7 asist ortalamasıyla hem sayı kralı olan hem de yılın oyun kurucusu seçilen pointguard Adonte Josh Parker’ı kadrosuna kattı. 25 yaşındaki basketbolcu, Almanya 1’inci Ligi takımlarından MitteldeutscherBC'den transfer edildi.

Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçip ilk antrenmana çıkan Adonte, güçlü fiziği ve tekniğiyle izleyenleri hayran bıraktı. ABD dışında sadece Almanya’da oynayan, Türkiye’de ilk kez forma giyecek olan 1.83’lük forvet oyun kurucu, başarılı kariyerini burada da sürdürmek istediğini söyledi.

Basketbol oynamayı çok sevdiğini de belirten Adonte, "Orkide Gediz Üniversitesi’nin gücüne güç katmak için geldim. Kulübün altyapı yatırımları, spor tesisleri ve takımın iddiasını görünce verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu daha iyi anladım. Basketbol oynamayı ve formasını giydiğim takıma yararlı olmayı çok seviyorum. Başarılı olacağıma inanıyorum. Basketbolda takımımızın hedefi Birinci Lig'e çıkmak, bunda benim de katkım olursa çok mutlu olurum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.