Olimpiyatlara referans olacak

Olimpiyatlara referans olacak

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, İtalyanın Pescara kentinde 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında 16ncısı gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarının, 2012 Londra olimpiyatları için referans olacağını söyledi.

Demirci, çeşitli müsabakalara katılmak için geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Akdeniz Oyunları ve Olimpiyatları için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önlerinde yarı olimpiyat niteliği taşıyan Akdeniz oyunlarının olduğunu belirten Demirci, milli takımların müsabakalara en iyi şekilde hazırlandığını ifade etti.Demirci, Akdeniz oyunları ve üniversite oyunlarının tarihlerinin yakın olması nedeniyle bazı branşlarda sorun yaşadığını, ancak çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Milli Takımlarımız şu anda Akdeniz oyunlarına hazırlık kamplarını yapıyor. İtalya’nın Pescara kentinde 26 Haziran 5Temmuz tarihleri arasında 16’ncısı gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarına gelecek vaat eden sporcularla katılıp, 2012 olimpiyatları için önümüzü görmek istiyoruz. Bir anlamda bu müsabakalar olimpiyatlar için referans olacak. Sporcularımızı değerlendirme imkanı bulacağız. Akdeniz oyunlarında iyi bir derece alacağımızı düşünüyoruz. Ancak Basketbol Milli Takımımız A takım seviyesinde değil bir alt seviyede oyunlara katılacak. Bir iki branşta daha bu tür sorunlar yaşıyoruz, onun dışında çok iyi durumdayız.”Demirci, oyunların madalya kazanmanın yanı sıra Olimpiyatlara katılacak hedef sporcuların belirlenmesi için de önemli olduğunu vurguladı. Oyunlara tüm branşlarda katılacaklarını belirten Demirci, “Güreşte ve halterde yine önemli başarılar elde edeceğimizi umut ediyorum. Takım sporlarında yine başarı gelecek. Futbolda yine büyük ihtimalle madalya alacağız. Judo, atletizm ve diğer tüm branşlarda başarılı olarak madalya kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

2012 VE 2016 OLİMPİYATLARINDA DAHA BAŞARILI OLACAĞIZDemirci, Türkiye’nin Olimpiyatlarda daha da başarılı olabilmesi için çeşitli çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Türkiye, 2012 ve 2016’da bundan önceki olimpiyatlardan çok daha başarılı olacak” diye konuştu. Londra Olimpiyatlarında mevcut branşların yanında bazı yeni branşlarda da yarışmalara katılacaklarını anlatan Demirci, şöyle devam etti: “Özellikle engellilerde başarımız biraz daha artacak. 2012 Londra Olimpiyatlarında bazı spor dallarında yeni kotalar alacağız. Diğer spor dallarında da madalya sayımızın artmasını bekliyoruz. Çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Sporculara yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda tüm olimpik branşlarda, 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışması muhtemel bin sporcuya ayda 455 lira antrenman yardımı vereceğiz. Yaptığımız çalışmalar gelecek açısından umut veriyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.