Oktay Enimehmedov'a Karşı Açılan Dava Başladı

Oktay Enimehmedov'a Karşı Açılan Dava Başladı

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Fahri Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırı girişiminde bulunan Oktay Enimehmedov'a karşı açılan dava başladı.

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Fahri Başkanı Ahmet Doğan'a silahlı saldırı girişiminde bulunan Oktay Enimehmedov'a karşı açılan dava başladı. Doğan, sağlık raporu sunarak mahkemeye gelmedi. Ağustos ayında yapılan ilk duruşmada sağlık durumunun iyi olmadığı gerekçesiyle Doğan yine mahkemeye gelmemiş ve böylece duruşma ertelenmişti.

Doğan'ın mahkemeye gönderdiği mektupta, davada taraf olarak bir şey talep etmek istemediğini ve mahkeme sürecinin başlamasını istediği aktarıldı.

Duruşma başlanmasından kısa sonra Oktay'ın kardeşi Metin, salondan çıktı ve dava sürecinin, en önemli şahit olmadan başlamasına tepki gösterdi. Duruşmada en önemli şahit konumunda bulunan Doğan, kendisine karşı yapılan saldırıdan sonra kamuya açık yerlerde görülmedi.

Oktay Enimehmedov, 19 Ocak'ta düzenlenen HÖH Olağan Kongresi'nde Ahmet Doğan'a kürsüdeyken kurusıkı tabanca doğrultmuş, silah ise tutukluk yapmıştı.

Sofya Şehir Mahkemesi, saldırgan hakkında önce 'tehdit' suçlamasıyla dava açmış, daha sonra ise bunu 'cinayete teşebbüs' olarak değiştirmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.