ÖĞ-DER’den zorunlu PCR testine tepki

ÖĞ-DER’den zorunlu PCR testine tepki

Okulların açılmasının ardından öğretmenlere haftada 2 defa PCR testi zorunluluğu getirildi.

Getirilen zorunluluğa karşı Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, tepki gösterdi. Sürücü, öğretmenlere getirilen zorunlu PCR testinin haksız olduğunu vurgulayarak, aşının gönüllülük işi olduğunu, PCR zorunluluğu ile öğretmenlerin baskı altına alınmaması gerektiğini ifade etti.

Okulların açılması ile öğretmenlere getirilen zorunlu PCR testi uygulamasına her geçen gün tepkiler artarken bir tepkide Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER)’den geldi. ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, zorunlu PCR testi ile öğretmenlerin baskı altına alındığına dikkat çekerek, “Öğretmenlere getirilen haftada iki defa PCR testi yaptırma zorunluluğu aşı olmaya zorlamak anlamına gelmektedir. Aşı gönüllülük işidir” dedi. Pandemi ile iki yıldır ağırlıklı olarak uzaktan devam eden eğitim iki yılın sonunda yüz yüze eğitim olarak başladı. Öğretmenlerin uzun zaman sonra öğrencileri ile bir araya geldikleri için sevindiklerinin altını çizen Sürücü, haftada iki defa zorunlu olarak yapılacak PCR testi ile öğretmenlerin aşı olmaya zorlandığını kaydederek, “PCR testi zorunluluğu iki yılın ardından yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerin moralini bozmakta, kaygıya ve huzursuzluğa sebep olmakta. Bundan dolayı bu alınan karardan vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

“KORUMASI BEKLENEN ZORUNLULUK DAHA ÇOK RİSK OLUŞTURUYOR”

Öğretmenlere getirilen PCR testi zorunluluğu ile hasta olmayan öğretmenlerin bile risk altına girdiğine dikkat çeken Sürücü, test için hastaneye giden öğretmenlerin yoğun test kuyruklarında hasta olabileceklerini vurgulayarak, “Öğretmenler hasta olmadıkları halde sadece hasta olabilirler şüphesi ile ya da bir güvenlik mantığıyla hastaneye yönlendiriliyorlar. Test olma mecburiyetiyle baskı yapılıyor. Bugün hastanelerde büyük yoğunluk var. Öğretmen hasta değilse bile hastaneye giderek hastalanabilir. Burada öğrenci ve öğretmeni korumak adına yapılan çalışma herkesi tehlikeye atmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.