Obama: Müttefiklerimiz Işid'e Yönelik Mücadelede Bize Katılmaya Hazır

Obama: Müttefiklerimiz Işid'e Yönelik Mücadelede Bize Katılmaya Hazır

ABD Başkanı Barack Obama, "Önemli NATO müttefiki ülkeler, IŞİD'e yönelik ABD'nin askeri müdahalesine katılmak için hazır durumda." diye konuştu.Galler'deki NATO zirvesinin kapanışındaki basın toplantısında konuşan Obama, "11 Eylül saldırısını...

ABD Başkanı Barack Obama, "Önemli NATO müttefiki ülkeler, IŞİD'e yönelik ABD'nin askeri müdahalesine katılmak için hazır durumda." diye konuştu.

Galler'deki NATO zirvesinin kapanışındaki basın toplantısında konuşan Obama, "11 Eylül saldırısını gerçekleştiren El Kaide militanlarını yakaladığımız gibi, IŞİD militanlarını da yerle bir edebiliriz." diyerek IŞİD'e gözdağı verdi.

Galler'deki NATO zirvesine katılan tüm liderlerin, radikal grupları Batı'ya yönelik ciddi tehdit oluşturduğu konusunda hemfikir olduğunu belirten Obama, Irak'taki IŞİD mevzilerine yönelik ABD askeri harekatına destek bulduğunu vurguladı.

ABD Başkanı, "NATO'nun önemli üye ülkeleri; askeri, istihbarat, hukuki yaptırım ve de diplomatik yolları kullanarak bu terörle mücadele etme konusunda hazır durumda." ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 üye ülkeyle bu sabah toplantı yaparak, IŞİD'e yönelik "çekirdek koalisyon" oluşturduklarını açıklamıştı.

"Müttefiklerimiz, IŞİD'in ilerlemesini durdurduğumuz Irak'ta bize destek vermeye başladı" diyen Obama, Iraklı partnerlerini silahlandırarak savaşmaları için yardımcı olduklarını söyledi.

Obama, gelecek hafta Irak'ta yeni bir hükümet kurulmasını umduğunu da belirterek, "IŞİD'in üstesinden gelmek için bir koalisyon oluşması konusunda eminim. Kerry, önümüzdeki günlerde bölgeye seyahat edecek ve geniş katılımlı bir koalisyon için temaslarda bulunacak." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.