Nisan-haziran Döneminde 218 Bin 432 Ton Kırmızı Et Üretildi

Nisan-haziran Döneminde 218 Bin 432 Ton Kırmızı Et Üretildi

Toplam kırmızı et üretimi Nisan-Haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde 218 bin 432 ton olarak tahmin edildi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1, bir önceki...

Toplam kırmızı et üretimi Nisan-Haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde 218 bin 432 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 oranında arttı. Sığır eti üretimi 189 bin 848 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 15,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 oranında arttı. Koyun eti üretimi 23 bin 451 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 35, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 oranında arttı.

Yine mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı haziran da bir önceki aya göre yüzde 0,5 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 1,3 tavuk eti üretimi ise yüzde 0,1 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,6 azalırken hindi eti üretimi ise yüzde 3,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 tavuk eti üretimi ise yüzde 6,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 hindi eti üretimi ise yüzde 32 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 6,8 artış, inek peyniri üretimi yüzde 7,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 8,4 azalış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre Haziran ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,1 artış gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.