Nijerya Lideri: Boko Haram Bizi Yıldıramaz

Nijerya Lideri: Boko Haram Bizi Yıldıramaz

Nijerya lideri Goodluck Jonathan, Boko Haram’ın dün gece yarısı üniversite yurdunu basarak yaklaşık 50 öğrenciyi uyurken öldürmesi üzerine örgüte karşı sert açıklamalar yaptı.

Nijerya lideri Goodluck Jonathan, Boko Haram’ın dün gece yarısı üniversite yurdunu basarak yaklaşık 50 öğrenciyi uyurken öldürmesi üzerine örgüte karşı sert açıklamalar yaptı. Jonathan, “Boko Haram veya başka terör örgütleri Nijerya’nın dünyada hak ettiği yere gelmesini engelleyemez.” dedi.

Nijerya Bağımsızlık Günü kutlamalarında konuşan Jonathan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bugün benim yerimde olsaydınız insanlara söyleyecek çok az sözünüzün olduğunu anlardınız. Dün gece Tarım Koleji'nde öldürülen öğrenciler geleceğimizi teslim edecek gençlerdi. Şimdi bu öğrencilerin ailelerine ne mesaj verebilirim. Bu öğrencileri öldürmek siyasi bir amaç mı taşıyor? Bu öğrencilerin partisi mi vardı.Etnik bir temizlik mi yapıldı? Ölenler hangi ırka mensuptu, hangi dine inanıyorlardı? Hayatını kaybedenler Müslüman olsun Hristiyan olsun ne fark eder. Artık günlük karşılaştığımız bu üzücü olaylar bizi derinden sarsıyor, ama milletler insanlar gibidir. İyi ve kötü günler görürler. Bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz.” dedi.

Nijerya’da dün ülkenin kuzeybatısındaki Yobo eyaletinin Gujba bölgesinde yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü devlet üniversitesine gece yarısı saldıran Boko Haram militanları yaklaşık 50 öğrenciyi katletti. Yüzlerce ziraat öğrencisi ise ormanlara kaçarak hayatını kurtardı.

Boko Haram’ın saldırılarından dolayı Nijerya’nın kuzeydoğusunda geçen Mayıs ayından beri olağanüstü hal uygulanıyor. “Batı eğitimi yasak” anlamına gelen Boko Haram örgütü, 2009’dan beri yaklaşık 4 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.