NEÜ'de 'Zorlu'  dönemi başladı

NEÜ'de 'Zorlu' dönemi başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde bayrak değişimi yaşandı. Eski Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yerine, başka bir isim atandı. Atama kararı ile üniversitenin yeni rektörü ise AK Parti 24. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yer alan atama kararlarında 11 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi. Bu kapsamda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'de de görev değişimi yaşandı. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yerine, AK Parti Eski Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu atandı. Zorlu sosyal medya hesaplarındaki bilgilerini 'NEÜ Rektörü' olarak güncelledi. Ayrıca Twıtter hesabının kapak fotoğrafına da NEÜ'nün amblemini koydu.

MAKAM AYARI ORTAYA ÇIKARIR

NEÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, gecenin ilerleyen saatlerinde tevdi edilen görevin resmi fotoğrafını paylaşarak, "Şahsımı Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörlüğüne layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a şükranlarımı arz ederim. Bu süreçte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen dostlarıma da teşekkür ediyorum. Rabbim mahcup etmesin! Aminnnn' ifadelerini kullandı. Rektör Zorlu, 15 Ağustos 2017 tarihinde kendi Twıtter hesabından yaptığı bir paylaşımı da profiline sabitledi. 15 Ağustos 2017 tarihinde de Zorlu, şu paylaşımı yapmıştı: "Makam adamı bozmaz. Ayarını ortaya çıkarır. (Yörük Atasözü)."

CEM ZORLU KİMDİR?

Cem Zorlu, 9 Temmuz 1963'te Konya Ereğli'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Sebla'dır. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Selçuk Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. İslam Tarihi dalında doçent, 2007 yılında da profesör oldu. Almanya, Mısır, Ürdün, Azerbaycan'da eğitim öğretim faaliyetlerinde bulundu. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir yıl süreyle Dekan olarak görev yaptı. Yayınlanmış 6 kitabı bulunmaktadır. Zorlu, 24. dönem AK Parti Konya Milletvekili oldu. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Arapça, iyi düzeyde Almanca ve İngilizce ile az düzeyde Farsça bilen Zorlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.