Neonazi Cinayetlerinden Yargılanan Kadın İfade Vermedi

Neonazi Cinayetlerinden Yargılanan Kadın İfade Vermedi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında dün şahit olarak duruşmaya katılan Susann E.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında dün şahit olarak duruşmaya katılan Susann E., ifade vermeyi reddetti. Davada eşi Andre E. de Nasyonal Sosyalist Yeraltı'na (NSU) yardımcı olmak suçundan yargılanan Susann E., dava hakkında daha önce polise verdiği ifadelerin de kullanılmasını kabul etmedi. Susann E., terör örgütünün hayatta kalan üyesi Beate Zschaepe'nin yakın arkadaşı olarak biliniyor.

Zschaepe, yer yer E.'nin kimlik bilgilerini kullanmıştı. Susann E. hakkında NSU terör örgütüne yardım etmekten soruşturma yürütüldüğü gelen haberler arasında. Alman yasalarına göre, sanık yakınlarının susma hakkı bulunuyor. Duruşmada daha sonra Kassel kentinde öldürülen Halit Yozgat cinayeti hakkında Ebu T. ifade verdi. Konu hakkında basın açıklaması yapan müdahil avukat Sebastian Scharmer, ifadelere göre yanında Aldi ya da Lidl çantaları bulunan Hessen istihbarat memuru Andreas T.'nin, internet için ödediği kontür bitmeden kısa süre önce hızlıca kafeyi terk ettiğinin ve iki dakika sonra gürültü (silah sesi) duyulduğunun anlaşıldığını açıkladı.

T. duruşmada verdiği ifadede internet ücretini ödemek için uzun süre Yozgat'ı aradığını söylemişti. Duruşmada ayrıca NSU terör örgütü üyelerince 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter cinayeti hakında ifadeler alındı. NSU terör örgütü, 2000 ila 2007 yılları arasında sekizi Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürmüş, iki bombalı saldırı gerçekleştirmiş ve 15 banka soynu yapmıştı. Tüm bunlara rağmen, örgütün üç üyesi Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Zschaepe bir türlü yakalanamamış, polisler cinayetlerin ardında Türk mafyası aramıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.