Necati Yılmaz Şekerde

Necati Yılmaz Şekerde

Akının sakatlanıp sezonu kapatmasının ardından 1 numaralı bölgede sıkıntı yaşayan Konya Şekerspor arayışlarını mutlu sonla bitirdi. Karşıyakanın kalecisi Necati Yılmazı sezon sonuna kadar kiraladı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, kaleci arayışlarını sonlandırdı. Listesindeki isimlerle temas kuran temsilcimiz, bu sezon Karşıyaka’da 3. kaleci konumuna düşen Necati Yılmaz’ı sezon sonuna kadar kiraladı. Necati ve kulübü ile her konuda anlaşan yeşil-beyazlılar, 26 yaşındaki kaleciyi kamp çalışmalarına dahil etti. Şekerspor ile opsiyonlu sözleşme imzalayan Necati bu sezon Bank Asya 1. Lig’de 5 maçta forma giyip 7 gol yedi.
Necati Yılmaz 1988’de İzmir Menemen’de dünyaya geldi. Futbola Aliağa Belediyespor altyapısında başladı ve daha sonra Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. 2006 yılında Fenerbahçe’yle profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takım alındı. Burada hiçbir resmî karşılaşmada görev alamayan Necati, hazırlık kampından sonra PAF takıma verildi. 2007-2008 sezonun ara transfer döneminden sezon sonuna kadar Karşıyaka’ya kiralandı. Burada ilk resmî karşılaşmasına 11 Mayıs 2008 tarihinde Kartalspor’a karşı oynanan 1. Lig karşılaşmasında çıktı. Sezon sonunda Fenerbahçe’yle olan sözleşmesi karşılıklı fesih edilerek Karşıyaka’ya transfer oldu. 20 kez milli takımlara çağrılan Necati Yılmaz, 6 kez Türkiye U-16, 2 kez Türkiye U-17, 3 kez Türkiye U-18, 1 kez Türkiye U-19 forması olmak üzere toplam 12 kez milli formayı giydi.
Yeşil-beyazlılar bir diğer taraftan da Fenerbahçe ile deplasmanda oynanacak olan Türkiye Kupası 3. tur maçının hazırlıkları sürüyor. Çalışmalarına bugün son noktayı koyacak olan yeşil-beyazlılar bugün akşam saatlerinde İstanbul’a gidecek. Belek’te oynanan hazırlık maçlarındaki performansıyla ikinci yarı için umut veren Şekerspor’un ilk hedefi Ziraat Türkiye Kupasında karşılaşacağı Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etmek, iyi futbol oynamak ve bir üst tura çıkmak olacak. İkinci yarı için  kadrosunu Bilal Aziz, Erkam ve Necati ile güçlendiren yeşil-beyazlı temsilcimizde transfer çalışmaları da sürüyor. Temsilcimiz bir sağ kanat oyuncusunu daha renklerine bağlayarak transferi bitirmenin hesaplarını yapıyor.
Kupa maçının ardından Konya’ya dönecek olan yeşil-beyazlılar, gözünü yeniden lige çevirecek. Temsilcimiz Beyaz Grubun ikinci yarısının ilk haftasında evinde Tokatspor’u ağırlayacak. Sezonun 16. hafta maçını 15 Ocak tarihinde Tokatspor ile oynayacak. Lig’in 16. hafta maçları 14-15 Ocak tarihinde oynanacak. Program ise şu şekilde: 14 Ocak Ofspor-Gaziosmanpaşa 15 Ocak Pendikspor-Diyarbakırspor, Bugsaş-Balıkesirspor, Bozüyükspor-Yeni Malatya, Turgutluspor-Altay, Tepecikspor-Kocaelispor, Şanlıurfaspor-İskenderun Demir Çelik, Konya Şekerspor-Tokatspor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu kupa maçı öncesi yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’nin gücünün belli olduğunu söyledi. Türkiye’nin kaliteli ekiplerinden biri olan Fenerbahçe önünde zorlu bir maça çıkacaklarını ifade eden Çapanoğlu; “Hiçbir takım sahaya mağlup olmak için çıkmaz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ligde ve kupada iyi sonuçlar almak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.