Nazmi gümüşte kaldı

Nazmi gümüşte kaldı

Konya Şekersporun başarılı güreşçisi Nazmi Avluca, Litvanyanın Başkenti Vinliusta yapılan Avrupa şampiyonasında finalde Rus Aleksandere yenilerek altın madalya kaçırdı.

Geçen Hafta sonu Litvanya’nın Başkenti Vinlius’ta  yapılan Büyükler Greko-Romen Avrupa Güreş Şampiyonasında ülkemizi 84 Kg. da temsil eden Konya Şeker sporlu milli güreşçimiz Nazmi Avluca gümüş madalya kazandı. İlk tur Finlandiyalı rakibi Antty Hakala  ile karşılaşan güreşçimiz kontrollü bir müsabaka çıkartarak, rakibini 2-0 ve 1-0 olmak üzere her iki periyottada mağlup edip, bir üst tura çıktı. İkinci turdaki rakibi İsrail’li Denis Nickolaev karşısında da periyotları rahat bir şekilde yine 2-0 ve 1-0  alarak galip gelen Avluca, üçüncü turda güçlü rakibi Pawel Poslad’ı tuşla yenmeyi başardı. Grup finalinde Azerbaycanlı Shalva Gadabadze yi zorlu geçen bir güreşten sonra 2-0 ve 5-0 mağlup eden Nazmi Avluca grubunda birinci oldu, final müsabakasında ise kendisi gibi şampiyon bir güreşçi olan Rus rakibi Aleksander Mıshyn’le başa baş güreşen sporcumuz, müsabakanın son dakikasında rakibine verdiği puanla altın madalyayı kaçıran taraf oldu.

Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı, Konya Şekersporlu Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Nazmi Avluca’nın başarılarına bir yenisini ekleyip, ülkemize gümüş madalya kazandırmasının,  Türk Milletinin göğsünü kabarttığını ifade ederek, “ Milli Güreşçimiz Nazmi Avluca’yı başta olmak üzere,  kulübü Konya Şekersporun yönetici ve antrenörlerini yürekten tebrik ediyorum.” Dedi.
BAK: ASIL HEDEFİMİZ LONDRA OLİMPİYATLARI
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta sona eren Avrupa Güreş Şampiyonası’nın ardından yaptığı açıklamada, “Milli takımlarımızda büyük bir değişim süreci yaşanıyor. Zamana ve sabra ihtiyacımız var” dedi. Serbest Güreş Milli Takımı’nda 3, Grekoromen Milli Takımı’nda ise 4 sporcunun Litvanya’da ilk kez A Milli Takım mayosunu giydiğini hatırlatan Osman Aşkın Bak, “Burada mücadele eden sporcularımızın yarısı ilk kez A milli oldu. Avrupa Şampiyonası’nda iyi mücadele ettiler. Fakat özellikle tecrübe eksikliğini gidermek için daha fazla dış temaslar gerekiyor. Burada gördüğümüz hataları gidermeye çalışacağız” diye konuştu. Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım sporcularının yenildiği güreşçilerin genellikle sıkletlerinde madalyaya ulaştığına işaret eden Bak, sözlerini şöyle tamamladı: “Güçlü rakiplerle mücadele ettik. Buna rağmen genç sporcularımızın performansı ilerisi için bizi umutlandırdı. Bizim asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları. Bugün Avrupa Şampiyonası’nda şans verdiğimiz sporcularımızın Londra Olimpiyatları’nda başarılı olacağına inanıyorum.”
TÜRKİYE 24 PUANLA 7. OLDU
Litvanya’nın başkenti Vilnius’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil takım sıralamasında Rusya 54 puanla ilk sırada yer alırken, Türkiye 24 puanla 7. oldu. Sıralamada Rusya’nın ardından 31 puanla Polonya ikinci, Ermenistan ve Azerbaycan 29’ar puanla üçüncü, Belarus 26 puanla beşinci ve İsveç de 25 puanla altıncı sırada yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.