“nato, Ukrayna Krizini Rusya Sınırına Yerleşmek İçin Kullanıyor”

“nato, Ukrayna Krizini Rusya Sınırına Yerleşmek İçin Kullanıyor”

Rusya NATO Temsilcisi Aleksandr Gruşko, Rusya sınırına yerleşmek için NATO’nun Ukrayna krizini kullandığı söyledi.Galler’de gerçekleşen zirvede NATO ülkeleri, Ukrayna bunalımı ve radikal selefi IŞİD örgütünün oluşturduğu kaygıları...

Rusya NATO Temsilcisi Aleksandr Gruşko, Rusya sınırına yerleşmek için NATO’nun Ukrayna krizini kullandığı söyledi.

Galler’de gerçekleşen zirvede NATO ülkeleri, Ukrayna bunalımı ve radikal selefi IŞİD örgütünün oluşturduğu kaygıları gidermek için öncü güç oluşturma kararı aldı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen binlerle ifade edilecek gücün dünyanın herhangi bir yerinde birkaç gün içinde yerleştirilebileceğini ifade etti.

NATO’nun Ukrayna’da etkin olma ve Doğu Avrupa’da askeri varlığını artırma girişimlerini eleştiren Rus yetkili Gruşko, “Ukrayna krizi sadece NATO ile ilişkileri geliştirmek için kullanılmıyor. Aynı zamanda NATO’nun Rusya sınırında varlığını artırmak için kullanılıyor.” eleştirisi getirdi.

Kriz sürecinde NATO’nun genelde yıkıcı bir rol oynadığını kaydeden Gruşko, Kiev’in kendi halkına karşı savaşının desteklenmesine tepki gösterdi.

NATO’nun Doğu Avrupa’da, Karadeniz’de ve Baltık Deniz’de rotasyon yöntemi ile kalıcı olmaya çalıştığını iddia eden Gruşko, “NATO kelimelerle oynamayı seviyor. NATO, Polonya, Letonya ve Estonya’da yarı kalıcı bir statü oluşturuyor. Karadeniz başta olmak üzere bu bölgede rotasyon statüsü ile var olma girişimi istikrarsızlığı artıracak.” uyarısı yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun da davet edildiği NATO zirvesinde Kiev ve Tiflis’e üyelik kapısının açılmaması dikkat çekti. Rusya’nın tepkisinden endişe eden NATO liderleri, askeri teknik yardımla yetindi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.