Mutfak enflasyonu artıyor, maaş yetmiyor

Mutfak enflasyonu artıyor, maaş yetmiyor

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, son günlerde ürünlere üst üste gelen zamlarla işçi ailelerinin bütçeleri sarılmaya başlarken, artan fiyat artışları nedeniyle mutfağa sadece bu ay 21 TL ek yü

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, son günlerde ürünlere üst üste gelen zamlarla işçi ailelerinin bütçeleri sarılmaya başlarken, artan fiyat artışları nedeniyle mutfağa sadece bu ay 21 TL ek yük getirdiğini söyledi.
Necati Kökat, Türk-İş Genel Merkez Ar-Ge’nin yaptığı araştırmaya göre eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 902 TL, yoksulluk sınırının ise 2 bin 939 TL olduğunu dile getirdi. “Ramazan ayı sonrası birçok ürüne peş peşe yapılan zamlarla birlikte, zaten iyi durumda olmayan binlerce işçi ailesinin bütçesi sarılmaya başladı” diyen Kökat, açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı: “Tek işçi için hesaplanan “İnsan Onuruna yaşıkır” gelir düzeyi 997,13 TL düzeyinde olduğu, halen geçerli olan net asgari ücret tutarının ise 658,95 TL olduğu dikkate alındığında tek işçinin yoksulluk sınırının mevcut asgari ücretin 1.5 katından fazla olduğu net olarak gözükmektedir. Eylül ayında mutfak enflasyonunda aylık artış yüzde 2.34, yıllık artış yüzde 7.11 oldu. Ramazan ayında ertelenen zamların bir bir uygulanmaya başlanmasıyla işçi ailesinin bütçesi sarsılmaya başladı. Bu fiyat artışları nedeniyle mutfağa sadece bu ay 21 TL, ek yük getirirken, yaşama maliyeti bir önceki aya göre 67 TL arttı. Bir ailenin en çok gereksimi duyduğu elektriğe yapılan 9.27’lik zam ise ekim ayı içerisinde işçi ailenin bütçesinin biraz daha sarsılmasında rol oynayacaktır.”
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.