Müslüman ülkeler Ramazan'da Türk gıdası

Müslüman ülkeler Ramazan'da Türk gıdası

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin en büyük ihracat portalı turkishexporter.net'e Müslüman ülkelerden çok sayıda gıda taleplerinin geldiği belirtildi

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin en büyük ihracat portalı turkishexporter.net'e Müslüman ülkelerden çok sayıda gıda taleplerinin geldiği belirtildi.
Türkiye'nin en büyük ihracat portalı olan ve her gün 24 ayrı sektörde yüzlerce alım talebinin yayınlandığı turkishexporter.net'e son günlerde gıda alanında ciddi taleplerin geldiği belirtildi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda alım taleplerinde bir artış gözlendiğini belirten şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldıran, "Son günlerde Müslüman coğrafyasından gıda üzerine alım talepleri alıyoruz. Mübarek Ramazan ayı yaklaştıkça bu taleplerde ciddi bir artış gözlemliyoruz" dedi. Türkiye'nin bölge için önemli bir gıda merkezi olduğunu ifade eden Yıldıran, "Taze gıdadan kuru gıdaya kadar zengin bir çeşitlilikte binlerce talep almaya başladık. Bize ulaşan bu talepleri ve talep eden firmaları gıda sektöründeki üyelerimize servis ediyoruz" diye konuştu. Bölgede ciddi bir pazar olduğuna da işaret eden Yıldıran, gıda işiyle uğraşan ve dışarıya açılmak isteyen firmalar için bunu bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Arap ülkelerinin Türk ürünlerinin kalitesine güvenmesinin ihracat rakamlarımıza yansıdığı söyleyen Yıldıran, "Orta Doğu ile iş hacmimiz her geçen gün genişliyor. Ve bu ilk kez ihracat yapacak olan Türk üreticisini cesaretlendiriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.