MÜSİAD'dan başkan seçimi isteği

MÜSİAD'dan başkan seçimi isteği

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclisine çağrıda bulunarak ivedilikle Yönetim Kurulu Başkan seçiminin gerçekleştirilmesini istedi

MÜSİAD Konya Şubesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

 

 

Malum olunduğu üzere geçtiğimiz günlerde boşalan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına henüz bir başkan seçimi yapılmamıştır. Konya Ticaret Odası yüzyılı aşkın süredir faaliyet gösteren Anadolu’nun en önemli ticaret örgütlerinin başında gelmektedir. Aynı şekilde Kadim bir medeniyetin izlerini taşıyan Konya, şuan Türkiye’nin hızla gelişen şehirlerinden biridir.

 

 

Bu bağlamda şehir olarak Konya’nın, odalar bağlamında KTO’nın başta TOBB’un ilgili organlarında en iyi şekilde temsil edilmesi ve Ankara bürokrasisinde etkin rol alması için KTO Yönetim Kurulu başkanlığına liyakat sahibi bir başkanın asaleten ve ivedilikle seçilmesi gerekmektedir.

 

 

Türkiye’de Ankara Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’nda aynı şekilde bir aylık yasal sürenin dolması beklenmeden yeni yönetim kurulu başkanlarını seçmişlerdir. Bu durumda KTO da yasal sürenin tamamlanmasını beklemeden yeni başkanını seçmelidir.

 

 

KTO’nun yetkili organları, Konya’yı çok daha ileri götürecek başkanlarını seçme liyakatine sahiptir. İş aleminin temsilcilerinden biri olarak MÜSİAD Konya Şubesi, ihtiyaç duyulması halinde Mevcut KTO Yönetimi ve Meclisine her türlü desteği vermeye hazırdır.

 

 

Konya’nın hak ettiği ekonomik gelişme için her zaman bu şehrin yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.