MÜSİAD'dan Anadolu Birlik Holding'e ziyaret

MÜSİAD'dan Anadolu Birlik Holding'e ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Lojistik Komite Üyeleri, Anadolu Birlik Holding'i ziyaret ederek Lojistik Merkez çalışmaları için destek istedi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Lojistik Komite Üyeleri, Anadolu Birlik Holding'i ziyaret ederek Lojistik Merkez çalışmaları için destek istedi.
MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve komite üyelerinden oluşan heyet, Anadolu Birlik Holding'in İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Hamdi Bağcı'yı makamında ziyaret etti.
Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya'nın 2023 Vizyonu'na ulaşabilmesi için 'Lojistik Merkez'in hayati önem taşıdığını söyledi. 300 bin metrekare alana planlanan projenin yetersiz kalacağı düşüncesiyle girişimlerde bulunarak proje alanının 1 milyon metrekareye çıkarıldığını kaydeden Şimşek, “Lojistik Merkez, özellikle Konya Şeker A.Ş. gibi demiryolu taşımacılığını sürekli kullanan firmalar için çok daha önemli bir hale gelmiştir. Sanayici ve üreticilerimizin taşıma maliyetlerini azaltarak, uluslararası piyasada rekabet güçlerini artırmak amacıyla Manisa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirilen Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) projesine Konya'da iştirak edecek. BALO Projesi ile blok trenler halindeki yükler Avrupa'ya taşınacak. BALO Projesi, Manisa, İzmir, Aydın, Bursa, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Ankara gibi Batı ve Orta Anadolu şehirlerindeki ihracat yüklerinin fabrikalardan alınıp belli konsolidasyon merkezlerinde yani Konya Lojistik Merkezi gibi yerlerde birleştirilip Bandırma limanı üzerinden tren feribotları ile Marmara Denizi'ni aşarak Tekirdağ'a ve oradan da demiryolu ile Avrupa'ya ulaşmasını öngörüyor. Benzer şekilde Avrupa ülkelerinden ithal edeceğimiz malların yükleri de yine aynı yoldan Türkiye'deki varış noktalarına ulaştırılacak. Konsolidasyon merkezi Bandırma'da olacak. Buradan tren feribotlarıyla Tekirdağ'a ulaşılacak. Blok trenler Tekirdağ-Muratlı arasındaki 32 kilometrelik demiryolu ile uluslararası şebekeye bağlanacak. Varış noktaları olan Viyana, Nürnberg, Stutgart, Köln ve Lyon'daki lojistik merkezlere ulaştırılacak mallar, bu kentlerden iç taşıma araçlarıyla sahiplerine teslim edilecek. Oralardan ithal edeceğimiz mallar da aynı yoldan gelecek. Manisa'dan alınacak yükün Viyana'ya ulaşması 7 gün sürecek ve maliyet yüzde 55 düşecek. Bu sayede Türkiye, Ortadoğu ve Uzakdoğu arasında lojistik koridor olarak önemli bir rol üstlenecek” şeklinde konuştu.
Lojistik Komitesi Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy da, BALO projesinin Konya Lojistik Merkezi'nin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Doç. Dr. Paksoy, “Lojistiğin sanayi kuruluşlarımız açısından çok önemli bir yeri var. Lojistik Merkezin olduğu yerde hammadde taşıması, üretim ve ihracat daha kolay ve hızlı olur. Geldiğimiz günde Lojistik Merkez çalışması olmasaydı Konya bu konuda 15 yıl geriye gitmiş olacaktı. Lojistik Merkez ile BALO projesine bağlantı kurulması Konyamız ve bölgemiz için bir dönüm noktası olacak ve trenle, Avrupa kıtasının merkezine denizyoluna göre daha efektif taşımacılık yapmanın önü açılacak” dedi.
Anadolu Birlik Holding'in İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Hamdi Bağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Lojistik Merkez çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Bağcı, “Konya Şeker yeterli lojistik çalışmaları olmadığı için 90 milyon dolarlık ihracat potansiyelini kullanamıyor. Konya Şeker olarak yaptığımız çalışmalarda Lojistik Merkezin önemine sürekli vurgu yaptık. Lojistik Merkez'de gelinen noktanın Konya için sevindirici” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.