Mum dibine karanlık mı?

Mum dibine karanlık mı?

Torku Konyaspor'un lisans çıkarmadığı Ali Dere, Muhammet Yürükuslu, İsmail Güven ve Vedat Bora'ya kulüp aradığı iddia edildi.

Torku Konyaspor'un lisans çıkarmadığı Ali Dere, Muhammet Yürükuslu, İsmail Güven ve Vedat Bora'ya kulüp aradığı iddia edildi. Ancak bu oyuncuların şampiyonluğa oynayan güçlü bir kadro kurmak için çaba sarf eden Anadolu Selçukluspor'a verilmemesi kafalarda soru işareti oluşturuyor

Transfer sezonunun sonu yaklaştıkça Torku Konyaspor'un kadrosu da şekillenmeye başladı. İdeal kadroyu kafasında oluşturan Uğur Tütüneker takımda istemediği oyuncuların listesini yönetime sundu. Muhammet Yürükuslu, Ali Dere, İsmail Güven ve Vedat Bora gibi genç oyuncuların Anadolu Selçukluspor'a verilmesi beklenirken ilginç bir iddia kulislerde konuşulmaya başlandı. İddiaya göre Torku Konyaspor bu 4 oyuncuyu kiralık göndermek için kulüp arıyor. Ancak Anadolu Selçukluspor varken Muhammet, Ali Dere, İsmail ve Vedat'a kulüp aranması spor camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

SORUN PARA MI?

Torku Konyaspor yönetiminin bu oyunculara başka takım aramasının altında ekonomik nedenler yatıyor. Özellikle Ali Dere ve Muhammet Yürükuslu'nun yüksek maliyetinden kurtulmak isteyen yönetim tercihini bu nedenle Anadolu Selçukluspor'dan yana kullanmıyor. Zira oyuncular Anadolu Selçukluspor'un ödeyebileceği yıllık ücretin çok üzerinde oynuyor. Eğer bu oyuncular Anadolu Selçukluspor'a kiralanırsa yıllık ücretleri Torku Konyaspor tarafından ödenmeye devam edecek ve kasadan para çıkacak.

GÜNBAŞ: ALİ DERE'YE İHTİYACIMIZ VAR

Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız ve oyunculara kulüp arandığı yönündeki iddiaları şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen Anadolu Selçukluspor Başkanı Mehmet Günbaş, “Pilot takım olarak Anadolu Selçukluspor varken bu oyunculara kulüp aranması çok ilginç bir durum. Özellikle Ali Dere'ye bizim takımın çok ihtiyacı var. Madem bu oyuncular kadroda düşünülmüyor neden Anadolu'ya verilmiyor? Biz kendi imkanlarımızla kaliteli bir takım ortaya çıkardık. İyi transferler yapıp yüzde 90 oyuncu alımını noktaladık. Ancak Torku Konyaspor'u bekliyoruz. Sezon başından beri bize edilen vaatlerin hiç biri yapılmadı. Ne sponsor firmanın neden Konyaspor'un aradığı var. Biz sanki başka bir şehrin takımı gibi kendi imkanlarımızla sezona hazırlanmaya çalışıyoruz. Ancak bu son gelişme çok şanssız bir karar oldu. Pilot takım varken oyunculara kulüp aranması bizi çok şaşırttı. Bu oyuncular bize verilse PTT 1. Lig'e yükselmemiz işten bile değil” dedi.

GERİ ALAMAZSINIZ

Ali Dere, Muhammet Yürükuslu, Vedat Bora ve İsmail Güven'in başka bir takıma kiralanması durumunda sezon sonuna kadar o takımda kalacağını söyleyen Günbaş, “Konyaspor'un bu oyunculara her zaman ihtiyacı var. Allah göstermesin yarın olağanüstü bir durum olurda bu sezon içinde ihtiyaç hasıl olursa oyuncularınızı geri çağıramazsınız. Ancak bu oyuncular bizde olduğu takdirde yarı sezonda hazır bir şekilde geri alırlar. Şu anda sakatlıktan yeni çıkan ve ilk 18'e giremeyen Ali Dere'yi devre arasında hazır bir şekilde veririz. Bu hem Anadolu Selçukluspor'un hem de Konyaspor'un faydasına olur. Başka bir takıma kiralanması durumunda ise Konya futbolu açısından büyük bir kayıp olur. Bizim halen beklentimiz ve ümidimiz var. Bu yanlıştan dönülecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.